Academie Culinair Schrijven

Data cursus wijn/culinair schrijven voorjaar 2013 bekend

Het kogeltje is door de culinaire kerk: we hebben de data vastgelegd voor de voorjaarscursus voor wie zijn schrijven over eten en drinken op een hoger niveau wil tillen: de start is op 8 april, het slot 27 mei.

De najaarscursus is in volle gang, en ik moet zeggen dat de nieuwe aanpak mij zeer bevalt. En dat komt weer mede doordat de leerlingen mij het gevoel geven tevreden te zijn. Na het startcollege behandel ik de door hen ingestuurde opdrachten door mijn commentaar in te spreken als geluidsbestand. Dat is zeer persoonlijk, persoonlijker dan in een klassikale les mogelijk is. Iedereen krijgt meer echte aandacht, en er is geen verstoring, er is niemand die over schouders meekijkt, niemand voor wie ik of de leerling zich hoeft in te houden.

Inmiddels zijn ook de gesprekken per Skype en telefoon achter de rug, en ook daar zijn  er geen meeluisteraars. Wel kan iedereen die dat wil zijn werk in een op Dropbox gedeelde map zetten, zodat medecursisten hun werk kunnen lezen.

Kortom, de twijfels die ik voor aanvang misschien nog had over deze aanpak zijn nu geheel verdwenen. Dit is directer, persoonlijker, beter dan de klassikale lessen. Maar natuurlijk komen we aan het eind van de rit wel bij elkaar om over de ervaringen te praten.

Kijk hier voor meer informatie. Ik hoop dat je je aanmeldt! En voor wie die stap nog wat te eng lijkt: meld je aan voor de nieuwsbrief van de Academie of koop alvast het handboek Culinair Schrijven!

***

Wie houdt er van truffels? En van Italië? 19-22 oktober begeleid ik een korte, spannende truffelreis naar de Marken. Vorig jaar was het een groot succes, dit jaar uiteraard weer. Flitsreis mee naar de nazomer! Klik hier voor details.   10 oktober verschijnt Luilekkerland - 100 jaar koken in Nederland, dat ik samen met dochter Charlotte schreef. We volgden 11 thema's dwars door de historische kookboeken van de Universiteit van Amsterdam, van eind 16e eeuw tot eind 20e. Huiver mee over de ontwikkelingen op groentegebied, bij het bereiden van gevogelte, in de tafelmanieren, bij het gebruik van vet. Grijns net als wij over de fotografie van vroeger of over de soms rammelende receptuur. Luilekkerland is een lekker lezend smulboek waar je wat van opsteekt! Met 62 recepten om ook zelf de historische keuken in te duiken. Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.