SmaakvertellingenVoorpagina

Truffel liefde echt beleven?

Hij is schitterend, de film Truffelliefde, die ik eergisteren mocht inleiden. Geen voice-over, weinig muziek, uitsluitend truffelzoekers, truffelverkopers, truffelchefs aan het woord, terwijl ze zoeken, koken, eten. Het decor is net zo belangrijk, de Luberon, de Drôme Provençale, de Provence achter Carpentras en Richerenches, gehuld in winterkleed, bruine eiken en kale wijngaarden onder een blauwe lucht.

Wil je zelf ook dat avontuur meemaken? Dat kan. Ik begeleid komende oktober voor de vierde keer een wijn- en truffelweekend, nou, lang weekend. En dan niet naar Zuid-Frankrijk maar in Le Marche, Italië, producent nummer één van de witte truffel, de beroemde tartufo bianco van Alba. Dat is een herfsttruffel, terwijl de zwarte uit de film een wintertruffel is (die overigens ook in Le Marche veel meer gevonden wordt dan in Frankrijk).

Klik hier voor details over de truffelreis. En snuif in gedachten vast dat betoverende aroma op!

(Mocht je graag met mij gaan koken en wijnproeven in die Provence achter Carpentras en Richerenches, dan kan dat ook in het najaar – klik hier – maar truffels zijn er dan nog niet!)

PS ik heb terwille van het vinden op internet die lelijke spatie in de filmtitel aangehouden, ‘Truffel liefde’, maar als schrijver en schrijfleraar doet hij pijn aan mijn ogen. In de ondertiteling van de film staan ook regelmatig van die foute spaties. Au.

De dagen lengen, maar de herfst die we winter noemen woedt door. Wat te doen? Mijn boeken lezen natuurlijk! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en Luilekkerland, 400 jaar koken in Nederland, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

Zomerweek Italië 17-24 juni: Een droomoord in Le Marche, pittige schrijflessen, bezoeken aan wijnmakers en producenten van de heerlijkste specialiteiten, de zomerweek Italië wordt net zo’n feest als die in Frankrijk afgelopen jaar! Informatie.

Leren over culinaire geschiedenis? Culinair historica en dochter Charlotte en ik geven een 6-delige serie lezingen bij de Illustere School van de Universiteit van Amsterdam. Open voor iedereen! Klik hier voor info. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.