Culinaire kennis: TeesT

Kookcursussen en wijncursussen

Als je door wilt groeienin je vak of hobby is een cursus daar een snelle manier voor. Een bonte verzameling culinaire en vineuze cursussen vind je bij de Cooking Academy. Op de cursussen doceren ervaren vakmensen met een indrukwekkende staat van dienst.

Een wijncursus is de snelste manier om veel van wijn te leren. Immers zijn alle avonden zo gepland dat je de meest typische wijnen proeft en kennis opdoet waar je in de praktijk wat mee kunt. Kok & vinoloog Robert Verweij verzorgt al meer dan 15 jaar diverse wijncursussen in de regio’s Utrecht en Amsterdam.

Cursussen over wijn en andere dranken
Wijncursus SDEN 1, 2, 3 & 4
Wijn-spijs-cursus
Wijncursus “Proeven voor Profs”
Italiaanse wijncursus
Cursus Oude & Luxe Wijn

Koken bestaat uit een aantal onderdelen. Productkennis en het beheersen bereidingstechnieken zijn daarvan het belangrijkst. Onderwerpen als creativiteit en bordopmaak zijn uiteraard ook belangrijk, maar de eerste twee vormen de basis.

Deze bereidingstechnieken en productkennis kun je in hoog tempo opdoen bij de Cooking Academy. De kookcursussen zijn gespecialiseerd per product of techniek. Ze worden gegeven door gastdocenten die bekend staan als toppers in hun vak. Je leert van hen  géén recepten maken maar je leert technieken beheersen. Hiermee kun je in de praktijk immers véél meer.

Mijn boeken De grote Kleyn, Luilekkerland en Italië – mijn verhalen en recepten zijn ideale cadeaus voor het voorjaar, om nog maar te zwijgen van Charlottes vers verschenen boek Trek, eten onderweg – toen en nu! En bij ons kun je ze gesigneerd krijgen. Klik hier om ze te bestellen.

Op 27 september 2021 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (30 mei 2021) of Inspiratie en Research (datum te bepalen zodra corona het toestaat). Klik hier voor informatie.