Lezingen

onno-tijdens-lezing

Kennis overdragen op een entertainende manier, dat is mijn lust en mijn leven. Daartoe geef ik niet alleen cursussen en workshops, maar ook lezingen, gastlessen, colleges en voordrachten, en begeleid ik wijnproeverijen en diners.

Ik geef avondvullende en kortere lezingen over:

  • De ziel van de Italiaanse keuken
  • De geschiedenis van het restaurant
  • De historie van voeding en gezondheid
  • Algemene culinaire geschiedenis
  • De Franse keuken en haar geschiedenis
  • Het uiterlijk van eten door de eeuwen heen
  • Vrouwen en mannen in de keuken

Daarnaast vraagt men me vaak voor speciale onderwerpen, uiteenlopend van ‘specerijen’ tot ‘food en de media’ en van ‘kersttradities’ tot ‘het geheim van een goed recept’. Lezingen en korte bijdragen op bestelling dus.

Ik trad de afgelopen jaren op bij vele bibliotheken, Maastricht University, de Rabobank, Universiteit Leiden, Wageningen University, Debatcentrum de Balie, Hotelschool Den Haag, Sociëteit De Witte, verschillende afdelingen van Dante Alighieri en de Rotary, Het Nederlands Openluchtmuseum, het Mauritshuis, Museon, het Allard Pierson Amsterdam, gidsenassociatie Guidor, evenementen als Low Food, het Italië Evenement en het Kerstfestival Albert Heijn.

Nogmaals: ik doe het graag. Neem vooral contact op als je me nodig hebt!

Vers verschenen: mijn gloednieuwe boek Mijn Frankrijk – verhalen en recepten. Wil je het ontvangen met handtekening, dan kun je het hier bestellen. Net zoals De grote Kleyn, Luilekkerland en Mijn Italië – verhalen en recepten, plus Charlottes boek Trek, eten onderweg – toen en nu!

Op 27 september 2021 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (28 november 2021) of Inspiratie en Research (datum te bepalen zodra corona het toestaat). Klik hier voor informatie.