Lezingen

onno-tijdens-lezing

Kennis overdragen op een entertainende manier, dat is mijn lust en mijn leven. Daartoe geef ik niet alleen cursussen en workshops, maar ook lezingen, gastlessen, colleges en voordrachten, en begeleid ik wijnproeverijen en diners.

Ik geef avondvullende en kortere lezingen over:

  • De ziel van de Italiaanse keuken
  • De geschiedenis van het restaurant
  • De historie van voeding en gezondheid
  • Algemene culinaire geschiedenis
  • De Franse keuken en haar geschiedenis
  • Het uiterlijk van eten door de eeuwen heen
  • Vrouwen en mannen in de keuken

Daarnaast vraagt men me vaak voor speciale onderwerpen, uiteenlopend van ‘specerijen’ tot ‘food en de media’ en van ‘kersttradities’ tot ‘het geheim van een goed recept’. Lezingen en korte bijdragen op bestelling dus.

Ik trad de afgelopen jaren op bij vele bibliotheken, Maastricht University, de Rabobank, Universiteit Leiden, Wageningen University, Debatcentrum de Balie, Hotelschool Den Haag, Sociëteit De Witte, verschillende afdelingen van Dante Alighieri en de Rotary, Het Nederlands Openluchtmuseum, het Mauritshuis, Museon, het Allard Pierson Amsterdam, gidsenassociatie Guidor, evenementen als Low Food, het Italië Evenement en het Kerstfestival Albert Heijn.

Nogmaals: ik doe het graag. Neem vooral contact op als je me nodig hebt!

Op 18 april 2024 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshop Kookboek Maken op 7 april! Klik hier voor informatie.