Lezingen

onno-tijdens-lezing

Kennis overdragen op een entertainende manier, dat is mijn lust en mijn leven. Daartoe geef ik niet alleen cursussen en workshops, maar ook lezingen, gastlessen, colleges en voordrachten, en begeleid ik wijnproeverijen en diners.

Ik geef avondvullende en kortere lezingen over:

  • De ziel van de Italiaanse keuken
  • De geschiedenis van het restaurant
  • De historie van voeding en gezondheid
  • Algemene culinaire geschiedenis
  • De Franse keuken en haar geschiedenis
  • Het uiterlijk van eten door de eeuwen heen
  • Vrouwen en mannen in de keuken

Daarnaast vraagt men me vaak voor speciale onderwerpen, uiteenlopend van ‘specerijen’ tot ‘food en de media’ en van ‘kersttradities’ tot ‘het geheim van een goed recept’. Lezingen en korte bijdragen op bestelling dus.

Ik trad de afgelopen jaren op bij vele bibliotheken, Maastricht University, de Rabobank, Universiteit Leiden, Wageningen University, Debatcentrum de Balie, Hotelschool Den Haag, Sociëteit De Witte, verschillende afdelingen van Dante Alighieri en de Rotary, Het Nederlands Openluchtmuseum, het Mauritshuis, Museon, het Allard Pierson Amsterdam, gidsenassociatie Guidor, evenementen als Low Food, het Italië Evenement en het Kerstfestival Albert Heijn.

Nogmaals: ik doe het graag. Neem vooral contact op als je me nodig hebt!

Corona waart door het land; wat te doen? Mijn boeken lezen natuurlijk! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en Luilekkerland, 400 jaar koken in Nederland, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Op 28 september 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (1 november) of Inspiratie en Research (22 november). Klik hier voor informatie.