Workshop inspiratie en research

Hoe verzin je het toch telkens weer? Zo’n invalshoek, zo’n gedachtengang, zo’n onderwerp? Die vraag wordt me vaak gesteld. Natuurlijk, fantasie is belangrijk. Maar veel inspiratie komt voort uit research. Onderzoek en associatie voeden elkaar. Je stukken worden beter en spelenderwijs vergroot je je culinaire kennis.

 

In deze exclusieve workshop voor maximaal 7 deelnemers gaan we aan de slag met deze gegevens. Ik ga je laten zien hoe ik aan mijn onderwerpen kom, waarop mijn aanpak is gebaseerd, hoe ik werk en hoe ik bronnen beoordeel. Je kijkt op het grote scherm real-time mee op mijn computer. Tips en trucs bij de vleet: ik vertel over het betere zoeken op internet, lateraal denken en associëren, vonken laten overspringen door beeld en ervaringen. En je gaat zelf meteen aan de slag onder mijn leiding.

 

De workshop staat open voor iedereen; het niet nodig eerst de cursus wijn- of culinair schrijven te hebben gevolgd.

 

Certificaat:

Na afloop ontvang je een persoonlijk certificaat als bewijs van deelname.

 

Datum:

Tja, dat is een lastige. Aangezien de workshop bij mij thuis plaatsvindt, wacht ik tot dat weer mogelijk is met meer dan 2 personen. Meld het echter vooral wanneer je geïnteresseerd bent, dan houd ik je op de hoogte.

 

Duur: een hele dag, van 10 uur ’s ochtends tot circa 17 uur. We lunchen met een goed bord pasta (die ik voor de zekerheid maar vegetarisch zal houden).

 

Plaats: bij mij thuis in Koog aan de Zaan, waar we meteen mijn boekencollectie bij de hand hebben. Het is 5 minuten lopen van het NS-station Koog aan de Zaan.

 

Kosten: € 161,15 ex BTW; (€ 195,-  incl. btw), inclusief het voeden en drenken

 

Informatie en inschrijven

Klik hier om je op te geven of vragen te stellen.

Vers verschenen: mijn gloednieuwe boek Mijn Frankrijk – verhalen en recepten. Wil je het ontvangen met handtekening, dan kun je het hier bestellen. Net zoals De grote Kleyn, Luilekkerland en Mijn Italië – verhalen en recepten, plus Charlottes boek Trek, eten onderweg – toen en nu!

Op 27 september 2021 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (28 november 2021) of Inspiratie en Research (datum te bepalen zodra corona het toestaat). Klik hier voor informatie.