De grote Kleyn – culinair compendium

 

Mijn boek De grote Kleyn, culinair compendium, is bijzonder enthousiast ontvangen. Lager op deze pagina citaten en links uit en naar recensies.

 

Wie het wil aanschaffen, met handtekening en desgewenst een opdracht, klikt hier om naar de webshop te gaan.

 

‘Een fantastisch boek.’ (Petra Possel, Mangiare, Radio 1)

Standaardwerk voor elke foodie!’ (Kookboekenrecensies.nl)

‘Zeldzame klasse.’ (Winebusiness.nl)

‘De Grote Kleyn is een culinair compendium waar je nog jaren en jaren plezier van kunt hebben. Informatiever, leesbaarder en bruikbaarder, als ik eerlijk ben, dan Dedikkevandam.’ (NRC, Janneke Vreugendenhil)

‘Een kolossaal boek.’ (Volkskrant)

‘Een genot én een must voor elke kookliefhebber.’ (Trouw)

‘Veel beter (…) krijgt u het niet in Nederland. Laat daar geen discussie over bestaan.’ (NRC)

‘Zo zwaar als het boek is, zo licht is Kleyns schrijfstijl. Een waarachtig opus magnum.’ (Gereons Keuken Thuis)

“Iedereen die van ook maar enigszins koken en eten houdt, zou dit boek in de kast moeten hebben staan.” (Noordhollands Dagblad)

‘Harde informatie met verbazingwekkende luchtigheid en vlotheid gebracht.’ (Italiaans koken met Antoinette)

‘Verfrissende no-nonsense-mentaliteit. (..) Kleyn graaft gewoon dieper.’ (Wijnkronieken)

‘Driedubbeldikke Kleyn inspireert luchtig’ (Foodlog.nl)

‘Grote Kleyn is de nieuwe standaard.’ (Perswijn)

Grote Kleyn overtreft Dikke Van Dam’ (Boon Blogt)

‘Zwaar boek, lichte toon’, ‘verplichte kost voor foodbloggers’ (Kookboekennieuws)

‘Een feest voor elke kook- en eetliefhebber’ (Gezondheidsnet)

‘Prachtig, zo’n boek (…) waar je vele jaren vondsten in zult doen’ (De Standaard)

Mirakels wat die man allemaal moeiteloos oplepelt, en hij kan het verdorie ook allemaal onthouden én het sappig voor je opschrijven’ (Koken met Karin)

‘Reusachtige schatkamer die zonder twijfel een vaste plek gaat innemen op het aanrecht’ (Elsevier)

‘Een stuk leuker dan Johannes van Dam (…) Gedegen kennis (…) Een boek waarop je kunt vertrouwen’ (Jet Steinz in boekenrubriek Tros Nieuwsshow, Radio 1)

‘Dit boek is verplichte kost voor alle eters in Nederland’ (Culinette)

‘De grote Kleyn is een Groot Genietboek’ (Anne-Wies.nl)

‘Wat je erin leest is ruw geschat 98,74% van wat je je ooit over eten en drinken af zult vragen’ (Eetschrijver Gerrit Jan Groothedde)

 

In dit filmpje gemaakt door de Volkskrant vertel ik over het boek:

Wie het wil aanschaffen, met handtekening en desgewenst een opdracht, klikt hier om naar de webshop te gaan.

 

 

Op 17 maart 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.