Bibliografie Onno Kleyn

Hier is een lijst met de boeken en kalenders die ik in de loop van de jaren heb gepubliceerd of waaraan ik substantiële bijdragen heb geleverd. De belangrijkste zijn opgenomen in de boekenkastlijst op deze site.

 

Voor de boekhandel:

  • Uit eten in Frankrijk (Kosmos-Z&K, Utrecht 1993)
  • Uit eten in Italië (Kosmos-Z&K, Utrecht 1993)
  • De smaak van Frankrijk (Kosmos-Z&K, Utrecht 1994)
  • Ciao Toscana (Kosmos-Z&K, Utrecht 1995)
  • Reiskookboek voor francofielen (Kosmos-Z&K, Utrecht 1996)
  • De zon in de pot (Kosmos-Z&K, Utrecht 1997)
  • Heerlijk Italië (Het Spectrum, Utrecht 1999)
  • Eten in Frankrijk (Het Spectrum, Utrecht 2001)
  • Heimwee naar La Douce France (Het Spectrum, Utrecht 2001)
  • Het beste van Toscane (Het Spectrum, Utrecht 2001)
  • Kookboek van Europa (Stichting l’Europe à Table, 2001)
  • Lekker eten in Italië (Het Spectrum,Utrecht 2002)
  • Heimwee naar La Bella Italia (Het Spectrum, Utrecht 2002)
  • Culinaire Scheurkalender 2003 (Het Spectrum, Utrecht 2002)
  • Kinderkookboek ‘Kokkies’ (Inmerc, Wormer 2002)
  • Savoir Vivre (Het Spectrum, Utrecht 2003)
  • Culinaire Scheurkalender 2004 (Het Spectrum, Utrecht 2003)
  • Olie op het Pastawater? en andere culinaire vragen beantwoord (Het Spectrum, Utrecht 2003)
  • Open Keuken, te gast in de Nederlandse, Marokkaanse, Turkse en Surinaamse keuken (PlanPlan, 2004)
  • Culinaire Scheurkalender 2005 (Spectrum, Utrecht 2004)
  • Reiskookboek Frankrijk (Spectrum, Utrecht 2005)
  • De Volkskeuken (Meulenhoff, Amsterdam 2005), samen met o.a. Adriaan Jaeggi en Sylvia Witteman
  • Culinaire Scheurkalender 2006 (Spectrum, Utrecht 2005)
  • Reiskookboek Italië (Spectrum, Utrecht 2006)
  • Culinaire Vluggertjes (Spectrum, Utrecht 2006)
  • Kleyns Columns, Volkskeukens gebundeld (Spectrum, Utrecht 2006)
  • Kleyns Basics, Volkskrant basiskookartikelen gebundeld (Spectrum, Utrecht 2006)
  • Culinaire Scheurkalender 2007 (Spectrum, Utrecht 2006)
  • Reiskookboek Spanje (Spectrum, Utrecht 2007)
  • Culinaire Scheurkalender 2008 (Spectrum, Utrecht 2007)
  • Culinaire Scheurkalender 2009 (Spectrum, Utrecht 2008)
  • Italië Binnen Handbereik (Kosmos, Utrecht 2008), samen met Nathalie Bertollo, en Lydia Michiels van Kessenich
  • De Volkskeuken 2 (Meulenhoff, Amsterdam 2008), samen met o.a. Pay-Uun Hiu, Marcus Huibers, Loethe Olthuis en Sylvia Witteman
  • Culinaire Scheurkalender 2010 (Spectrum, Utrecht 2009)
  • 52 Weekendmenu’s (Nieuw Amsterdam, Amsterdam 2010), samen met Loethe Olthuis
  • Culinaire Scheurkalender 2011 (Unieboek, Houten 2010)
  • Weg van Wijn (Nieuw Amsterdam, Amsterdam 2011)
  • Culinaire Scheurkalender 2012 (Unieboek, Houten 2011)
  • 100 x Onno Kleyn, een bundel vol kookgeluk (Nieuw Amsterdam, Amsterdam 2012)
  • Culinaire Scheurkalender 2013 (Unieboek, Houten 2012)
  • Alle dagen wijn, scheurkalender 2013, (Interstat, Amsterdam 2012)
  • De grote Kleyn – Culinair Compendium (Nijgh & van Ditmar 2016)
  • Luilekkerland – 400 jaar koken in Nederland (met Charlotte Kleyn, Amsterdam University Press 2018)
  • Mijn Italië – verhalen en recepten (Nijgh Cuisine 2019)
  • Mijn Frankrijk – verhalen en recepten (Nijgh Cuisine 2021)

 

In opdracht:

  • Op stap met de wijninkoper (Hema-ANWB, 1995)
  • De streekkeukens van Europa: Frankrijk – Normandië, Bourgogne en Provence (Albert Heijn-Media Partners, 2001)
  • De streekkeukens van Europa: Italië I – Piemonte, Toscane en Sicilië (Albert Heijn-Media Partners, 2001)
  • De streekkeukens van Europa: België – West-Vlaanderen, Ardennen en Vlaams-Brabant (Albert Heijn-Media Partners, 2001)
  • De streekkeukens van Europa: Spanje – Andalusië, Castilië-León en Catalonië (Albert Heijn-Media Partners, 2001)
  • De streekkeukens van Europa: Portugal- Douro en Minho, Estremadura en Ribatejo en Algarve (Albert Heijn-Media Partners, 2001)
  • De streekkeukens van Europa: Nederland – Friesland, Zeeland en Limburg (Albert Heijn-Media Partners, 2001)
  • De streekkeukens van Europa: Frankrijk II – Elzas/Lotharingen, Centraal Masssief en Aquitaine (Albert Heijn-Media Partners, 2001)
  • De streekkeukens van Europa: Italië II – Emilia-Romagna, Umbrië en Sardinië (Albert Heijn-Media Partners, 2001)
  • De streekkeukens van Europa: Spanje II – Baskenland, Rioja, Castlië-La Mancha, Levante, Balearen en Canarische Eilanden (Albert Heijn-Media Partners, 2001)
  • De Smaak van Italië (Hema-Imagebooks 2002)
  • De Smaak van Azië (Hema-Imagebooks, 2002)
  • De Smaak van Fiësta (Hema-Imagebooks, 2002)
  • Maison van den Boer Depuis 1906 (Stichting Kunstboek, 2006)
  • Kasteel Engelenburg (Lannoo, Tielt 2008)

 

Op 17 april 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.