Voor wie?

De cursussen van de Culinaire Schrijfacademie zijn bedoeld voor iedereen die beroepshalve of als liefhebber schrijft over wijn en eten. Dus:

  • Culinaire redacteuren die vrijer en origineler willen schrijven
  • Food- en wijnbloggers die meer bezoekers op hun blog willen
  • Sommeliers die hun passie voor wijn ook op de wijnkaart willen uitdragen
  • Restaurateurs die hun gasten smaakmakende nieuwsbrieven willen sturen
  • Ambitieuze schrijvers die willen solliciteren bij culinaire bladen en wijnmagazines
  • Gedreven schrijvers die zich willen specialiseren in eten of wijn
  • Rotten in het vak die zich ondanks alles onzeker voelen

 

De aanleidingen om je in te schrijven zijn natuurlijk heel divers:

  • U wilt leven van je schrijverij en echt geld verdienen
  • U wilt meer werk krijgen
  • U wilt een grotere binding verkrijgen met je gasten
  • U wilt meer terugkerende lezers hebben op je blog
  • U wilt steviger in je schoenen staan tegenover opdrachtgevers
  • U wilt naam maken als culinair of wijnschrijver

 

Kortom, zet die volgende stap en kijk naar de mogelijkheden!

 

 

‘Ik heb in zeer korte tijd heel veel geleerd over schrijven in het algemeen en culinair schrijven in het bijzonder. De tips om spannend te schrijven heb ik ter harte genomen. Onno Kleyn heeft me echt over de streep getrokken en me van mijn drempelvrees afgeholpen om mijn teksten ook op het web te publiceren.’

Joost Maas

 

‘Wie van eten en wijn houdt, wil er ook over schrijven. Maar hoe schrijf je nu pakkende teksten over smaak? De culinaire taal is doorspekt met begrippen die lang niet iedereen kent of goed begrijpt. Onno Kleyn, een van de beste Nederlandse journalisten, helpt en heeft de Culinaire Schrijfacademie opgericht. Van harte aanbevolen!’

Dr. Peter Klosse, Academie voor Gastronomie

Op 17 april 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.