SmaakvertellingenVolkskeuken recepten

Workshop inspiratie en research

Hoe verzin je het toch telkens weer? Zo’n invalshoek, zo’n gedachtengang, zo’n onderwerp? Die vraag wordt me vaak gesteld. Natuurlijk, fantasie is belangrijk. Maar veel inspiratie komt voort uit research. Onderzoek en associatie voeden elkaar. Je stukken worden beter en spelenderwijs vergroot je je culinaire kennis.

 

In deze exclusieve workshop voor maximaal 7 deelnemers gaan we aan de slag met deze gegevens. Ik ga je laten zien hoe ik aan mijn onderwerpen kom, waarop mijn aanpak is gebaseerd, hoe ik werk en hoe ik bronnen beoordeel. Je kijkt op het grote scherm real-time mee op mijn computer. Tips en trucs bij de vleet: ik vertel over het betere zoeken op internet, lateraal denken en associëren, vonken laten overspringen door beeld en ervaringen. En je gaat zelf meteen aan de slag onder mijn leiding.

 

Datum: dinsdag 12 november 2019

 

Duur: een hele dag, van 10 uur ’s ochtends tot circa 17 uur. We lunchen met een goed bord pasta (die ik voor de zekerheid maar vegetarisch zal houden).

 

Plaats: bij mij thuis in Koog aan de Zaan, waar we meteen mijn boekencollectie bij de hand hebben.

 

Kosten: 195 euro inclusief btw, inclusief het voeden en drenken

 

Informatie en inschrijven

Klik hier om je op te geven of vragen te stellen.

Mijn boeken De grote Kleyn, Luilekkerland en Italië – mijn verhalen en recepten zijn ideale cadeaus voor het voorjaar, om nog maar te zwijgen van Charlottes vers verschenen boek Trek, eten onderweg – toen en nu! En bij ons kun je ze gesigneerd krijgen. Klik hier om ze te bestellen.

Op 27 september 2021 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (30 mei 2021) of Inspiratie en Research (datum te bepalen zodra corona het toestaat). Klik hier voor informatie. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.