Eregalerij: werk van cursisten

Hazel Hardijzer – Charming crumpets

 

‘Ploink’, zegt mijn broodrooster na twee minuten. Het teken dat ze klaar zijn. Warm zijn ze op hun best met een klontje roomboter erop en een lepeltje fruitige rode jam en dan heel even wachten. Heel even wachten om het in die kleine bubbelgaatjes te zien smelten. Het heeft me de hele ochtend gekost om ze te maken, dus nu wil ik ze met alle liefde opeten.

Bij de Marks & Spencer kun je ze ook kopen, crumpets. Keurig verpakt in twee stapeltjes van vier in doosje met cellofaan eromheen. Crumpets eten herinnert me aan de middelbare schooltijd toen we ze samen rond theetijd aten als ik weer thuis was. Mijn moeder en ik, samen aan de keukentafel met een mok thee. Zonder beleg zijn ze eigenlijk niet te pruimen. Saaie zompige broodjes zijn het dan. Maar eenmaal geroosterd en volgezogen met jam  worden het sprankelende, zoete, scrummy theesnacks. En dan die eerste hap… magisch!

Hazel Hardijzer, www.cookiecottage.nl

 

Op 17 maart 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.