Eregalerij: werk van cursisten

Hazel Hardijzer – Charming crumpets

 

‘Ploink’, zegt mijn broodrooster na twee minuten. Het teken dat ze klaar zijn. Warm zijn ze op hun best met een klontje roomboter erop en een lepeltje fruitige rode jam en dan heel even wachten. Heel even wachten om het in die kleine bubbelgaatjes te zien smelten. Het heeft me de hele ochtend gekost om ze te maken, dus nu wil ik ze met alle liefde opeten.

Bij de Marks & Spencer kun je ze ook kopen, crumpets. Keurig verpakt in twee stapeltjes van vier in doosje met cellofaan eromheen. Crumpets eten herinnert me aan de middelbare schooltijd toen we ze samen rond theetijd aten als ik weer thuis was. Mijn moeder en ik, samen aan de keukentafel met een mok thee. Zonder beleg zijn ze eigenlijk niet te pruimen. Saaie zompige broodjes zijn het dan. Maar eenmaal geroosterd en volgezogen met jam  worden het sprankelende, zoete, scrummy theesnacks. En dan die eerste hap… magisch!

Hazel Hardijzer, www.cookiecottage.nl

 

Mijn boeken De grote Kleyn, Luilekkerland en Italië – mijn verhalen en recepten zijn ideale cadeaus voor het voorjaar, om nog maar te zwijgen van Charlottes vers verschenen boek Trek, eten onderweg – toen en nu! En bij ons kun je ze gesigneerd krijgen. Klik hier om ze te bestellen.

Op 27 september 2021 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (30 mei 2021) of Inspiratie en Research (datum te bepalen zodra corona het toestaat). Klik hier voor informatie.