Veel van deze boeken zijn niet meer verkrijgbaar. Van sommige, zoals de Spectrum gidsen over vis, groenten en fruit, is dat voor ons dramatisch. Ga op zoek naar alternatieven!
- Albala, Ken, Beans, a history (Berg, Oxford en New York, 2007).
(Geschiedenis, productinformatie peulvruchten) - Arnaud, Carline, À la découverte de l’escargot, recettes d’hier et d’aujourd’hui des grands chefs français (Die, Parijs 2000). (Productinformatie, slakken, recepten)
- Callec, Christian, Geïllustreerde kaasencyclopedie (Rebo, Lisse 2001).
(Encyclopedie over kaas) - Cambornac, Michel, Plantes et jardins du Moyen Age (Hartmann éditions 1998).
(Geschiedenis-Middeleeuwen, planten en kruiden) - Capitool veldgidsen, Paddestoelen (Van Reemst, Houten 2005).
(Productinformatie, paddestoelen) - Carluccio, Antonio, “Goes wild”, 120 recepten met producten uit de vrije natuur (Tirion, Baarn 2002).
(Italiaanse keuken en achtergronden, recepten) - Chalendar, Pierrette, Figues gourmandes (C. Lacour, Nîmes 2004).
(Productinformatie vijgen) - Chibois, Jacques en Olivier Baussan, Smaken en geuren van olijfolie (Schuyt & Co, Haarlem 1999).
(Productinformatie-olijfolie) - Dalby, Andrew, Cheese, a global history (The edible series, Londen 2011).
(Geschiedenis, productinformatie-kaas) - Dam, Johannes van, De dikke van Dam, van aardappel tot zwezerik ( Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam 2005)
- (Productinformatie)
- Davidson, Alan, Mediterranean Seafood (Penguin Cooking Library, Londen etc. 1972).
(Vissoorten Middellandse Zee, recepten) - Davidson, Alan, North Atlantic seafood (Penguin Cooking Library, Londen etc. 1980).
(Vissoorten Atlantische Oceaan, recepten) - Davidson, Alan, Seafood of South-east Asia (Deze uitgave: Ten Speed Press, Berkeley en Toronto 2003, origineel 1976). (Vissoorten Azië, recepten)
- Davidson, Alan, The Oxford Companion to Food (Oxford University Press, Oxford 1999).
(Encyclopedie over keukens, producten en ingrediënten) - Duc-Maugé, Bernard en Bernard Duplessy, Le livre de la truffe (Édisud, Aix-en-Provence 1998).
(Productinformatie-truffels) - Engel, David H. en Suchard Phummai, A field guide to tropical plants of Asia (Times editions, Singapore 2000). (Productinformatie, Aziatische planten)
- Florès, Edwin, Het paddenstoelenboek (Becht, Haarlem 2011).
(Productinformatie-paddenstoelen) - Gerstmeier, Roland en Thomas Romig, Zoetwatervissen van Europa (Tirion, Baarn 1995).
(Productinformatie, vis) - Green, Aliza, The bean bible, a legumaniac’s guide to lentils, peas, and every edible bean on the planet! (Running Press, Philadelphia en Londen 2000)
(Productinformatie, bonen) - Geurts, Leo, Truffels! (Kosmos, Utrecht en Antwerpen 1988).
(Productinformatie-truffels) - Helstosky, Carol, Pizza, a global history (The edible series, Londen 2011).
(Geschiedenis, productinformatie-pizza) - Hlava, B. en D. Lanska, Elseviers gids van keukenkruiden, specerijen en andere smaakmakers (Elsevier, Amsterdam en Brussel 1978).
(Productinformatie-kruiden en specerijen) - Huisken, Alma, De aardappel, alles over de pieper, met vele recepten (Contact, Amsterdam en Antwerpen 1998). (Geschiedenis, productinformatie-aardappel, recepten)
- Iburg, Anne, Dumonts kleine olie- en azijnlexicon (Rebo, Lisse 2004).
(Productinformatie-olie en azijn) - Janik, Erika, Apple, a global history (The edible series, Londen 2011).
(Geschiedenis, productinformatie-appel) - Janssen, Mark, Handboek paddestoelen (AdSearch, Amsterdam 2010).
(Productinformatie-paddenstoelen) Beschikbaar via Janssens eigen website. - Jenkins, Steven, Cheese primer, a passionate guide to world’s cheese (Workman publisher, New York 1996). (Productinformatie, kaas)
- Kleyn, Onno, Kleyns basics, volkskrant basiskookartikelen gebundeld (Spectrum, Utrecht 2006).
(Kooktechniek, productinformatie, basiskennis) - Kleyn, Onno, Olie op het pastawater? en andere culinaire vragen beantwoord (Het Spectrum, Utrecht 2003).
(Kooktechniek, productinformatie, basiskennis) - Koster, Betty, Passie voor kaas, een culinair standaardwerk (Stichting kunstboek, Oostkamp 2006).
(Standaardwerk over kaas) - Larousse gastronomique (Kosmos, Utrecht en Antwerpen 2003).
(Standaardwerk, culinaire encyclopedie, nadruk op de Franse keuken) - Mabey, Richard, Winkler Prins Mini: Eetbare wilde planten (Het Spectrum, Utrecht 2004).
(Productinformatie-planten) - Marrone, Teresa, Dressing & Cooking wild game (Creative Publishing, Chanhassen 1997).
(Productinformatie-wild) - Meneer Wateetons en Sjoerd Mulder, Over worst (Carrera, Amsterdam 2011)
(Productinformatie, recepten zelf worst maken) - Raat, Kees en Johan Freud, Bonbon (Fontaine Uitgevers, ‘s-Graveland 2007).
(Productinformatie-chocolade, recepten) - Reinders, Pim, Een coup speciaal, de wereldgeschiedenis van het consumptie-ijs (L.J. Veen, Amsterdam, Antwerpen, 1999).
(Geschiedenis-ijs) - Roberts, Jonathan, Cabbages and kings, the origins of fruit & vegetables (HarperCollins, Londen 2001).
(Geschiedenis-groente en fruit) - Rubel, William, Bread, a global history (The edible series, Londen 2011).
(Geschiedenis, productinformatie-brood) - Serventi, Silvano en Françoise Sabban, Pasta, the story of a universal food (Colombia Press University, New York 2000). (Geschiedenis, productinformatie-pasta)
- Slow food: Two hundred traditional types Italian cheese, a guide to their discovery and appreciation (Slow food editore, Cuneo, 2000).
(Productinformatie, Italiaanse kaas) - Spectrum natuurgids, Fruit uit alle windstreken (Het Spectrum, Houten 1988).
(Productinformatie, fruit) - Spectrum natuurgids, Groenten uit alle windstreken (Het Spectrum, Houten 1988).
(Productinformatie, groenten) - Spectrum natuurgids, Vis, schelp- en schaaldieren (Het Spectrum, Houten 1988).
(Productinformatie, vis) - Velten, Hannah, Milk, a global history (The edible series, Londen 2010).
(Geschiedenis, productinformatie-melk) - Vissering, Jaap, Het Nederlandse Jachtwild kookboek (Spectrum, Utrecht 2005).
(Recepten-wild) - Wyk, Ben-Erik van, Food plants of the world, an illustrated guide (Timber Press, Portland 2005).
(Productinformatie, eetbare planten)