Online workshop kookboek maken

Droom je ervan je eigen kookboek te maken? Of ben je al bezig? Dan loop je tegen een aantal dingen op. Je hebt vragen. Hoeveel moet erin? Wat wordt je thema, je niche? En hoe vind je een uitgever? Of geef je het zelf uit en financier je het met crowd funding?
In deze exclusieve onlineworkshop gaan we aan de slag met deze gegevens. Ik vertel je hoe je opzet te maken, aan welke eisen een boek moet voldoen en hoe je het presenteert. Ik vraag je tevoren je ideeën op papier te zetten en een gedeelte van de inhoud, recepten en andere tekst te prepareren. Je bepaalt in de bijeenkomst zelf hoeveel je daarover wilt vertellen.

Aan de orde komt:

Voor wie is je boek?
Thematiek, onderwerp
Hoeveel recepten, hoeveel tekst
Uitwerking recepten
Beeld, foto’s, illustraties
Opzet maken. Waaraan moet die voldoen?
Planning opstellen
Aanbieden aan uitgever/zelf uitgeven
Financiële afspraken, royalty’s
Werken met stylisten, koks, fotografen
Na inlevering manuscript: proeven, correcties

De workshop staat open voor iedereen; het is niet nodig eerst de cursus wijn- of culinair schrijven te hebben gevolgd.

 

Certificaat:
Na afloop ontvang je een persoonlijk certificaat als bewijs van deelname.

 

Datum:
Zondag 28 november 2021

 

Plaats/medium:

De workshop gaat geheel met Zoom.

 

Duur: van 10 uur ’s ochtends tot 12 en van 13 uur tot zo lang als nodig is.

 

Kosten: €  167,- incl. BTW; (€ 138,02,- ex. btw).

 

Informatie en inschrijven

Klik hier om je op te geven of vragen te stellen.

 

 

‘Ik heb een fantastische workshop beleefd, waarvoor dank! Inspirerend door de voorbeelden uit jouw rijke ervaring, en ook nuttig door de praktische tips die door de verhalen heen geweven werden.’
Barbara Koorn

Vers verschenen: mijn gloednieuwe boek Mijn Frankrijk – verhalen en recepten. Wil je het ontvangen met handtekening, dan kun je het hier bestellen. Net zoals De grote Kleyn, Luilekkerland en Mijn Italië – verhalen en recepten, plus Charlottes boek Trek, eten onderweg – toen en nu!

Op 27 september 2021 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (28 november 2021) of Inspiratie en Research (datum te bepalen zodra corona het toestaat). Klik hier voor informatie.