- Blanchet, Philippe en Claude Favrat, Dictionnaire de la cuisine de Provence (Editions Bonneton, Parijs 1994).
(Woordenboek van de Provençaalse keuken)
- Dumoulin, Tony, Gastronomisch woordenboek Frans-Nederlands(Zomer & Keuning, Ede en Antwerpen 1992).
- Kleyn, Onno, Culinair reiswoordenboek Frankrijk (Van Dishoeck, Houten 2008).
(Culinaire vertaalgids F-NL en NL-F)
- Kleyn, Onno, Culinair reiswoordenboek Italië (Van Dishoeck, Houten 2008).
(Culinaire vertaalgids I-NL en NL-I)
- Kleyn, Onno, Culinair reiswoordenboek Spanje (Van Dishoeck, Houten 2008).
(Culinaire vertaalgids Sp-NL en NL-Sp, en Catalaans-NL en NL-Catalaans)
- Piccinardi, Antonio, Dizionario di gastronomia (Dizionari Rizzoli, Milaan 1993).
(Italiaans culinair woordenboek)
- Spreeuwenberg, Liesbeth, Culinair woordenboek Engels-Nederlands (Atlas, Amsterdam en Antwerpen 2004).
Op 2 oktober 2023 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshop Kookboek Maken op 5 november! Klik hier voor informatie.