Literatuur: woordenboeken

  • Blanchet, Philippe en Claude Favrat, Dictionnaire de la cuisine de Provence (Editions Bonneton, Parijs 1994).
    (Woordenboek van de Provençaalse keuken)
  • Dumoulin, Tony, Gastronomisch woordenboek Frans-Nederlands(Zomer & Keuning, Ede en Antwerpen 1992).
  • Kleyn, Onno, Culinair reiswoordenboek Frankrijk (Van Dishoeck, Houten 2008).
    (Culinaire vertaalgids F-NL en NL-F)
  • Kleyn, Onno, Culinair reiswoordenboek Italië (Van Dishoeck, Houten 2008).
    (Culinaire vertaalgids I-NL en NL-I)
  • Kleyn, Onno, Culinair reiswoordenboek Spanje (Van Dishoeck, Houten 2008).
    (Culinaire vertaalgids Sp-NL en NL-Sp, en Catalaans-NL en NL-Catalaans)
  • Piccinardi, Antonio, Dizionario di gastronomia (Dizionari Rizzoli, Milaan 1993).
    (Italiaans culinair woordenboek)
  • Spreeuwenberg, Liesbeth, Culinair woordenboek Engels-Nederlands (Atlas, Amsterdam en Antwerpen 2004).

Op 28 september 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (1 november) of Inspiratie en Research (22 november). Klik hier voor informatie.