- Blanchet, Philippe en Claude Favrat, Dictionnaire de la cuisine de Provence (Editions Bonneton, Parijs 1994).
(Woordenboek van de Provençaalse keuken) - Dumoulin, Tony, Gastronomisch woordenboek Frans-Nederlands(Zomer & Keuning, Ede en Antwerpen 1992).
- Kleyn, Onno, Culinair reiswoordenboek Frankrijk (Van Dishoeck, Houten 2008).
(Culinaire vertaalgids F-NL en NL-F) - Kleyn, Onno, Culinair reiswoordenboek Italië (Van Dishoeck, Houten 2008).
(Culinaire vertaalgids I-NL en NL-I) - Kleyn, Onno, Culinair reiswoordenboek Spanje (Van Dishoeck, Houten 2008).
(Culinaire vertaalgids Sp-NL en NL-Sp, en Catalaans-NL en NL-Catalaans) - Piccinardi, Antonio, Dizionario di gastronomia (Dizionari Rizzoli, Milaan 1993).
(Italiaans culinair woordenboek) - Spreeuwenberg, Liesbeth, Culinair woordenboek Engels-Nederlands (Atlas, Amsterdam en Antwerpen 2004).