Zakelijk

Portfolio

‘Laat Onno Kleyn een telefoonboek of de gebruiksaanwijzing voor een videorecorder schrijven en zelfs dan krijg je gegarandeerd nog meeslepende lectuur.’ (René van Heusden in Perswijn)

Als Onno Kleyn Culinaire Journalistiek bieden Juliette Tocila en Onno Kleyn een pakket aan diensten. Dat zijn op de eerste plaats teksten en artikelen over eten en drinken, trends, gezondheid, culturen en geschiedenis. Als het likkebaardend moet worden ben je bij ons aan het juiste adres! Verder doen we redactie en research, geven we lezingen, smaakvertellingen en workshops, zowel voor kleinere gezelschappen als op congressen en symposia van het bedrijfsleven, en verzorgen we gastcolleges aan wetenschappelijke en beroepsopleidingen (zie agenda).

  • Columns
  • Boekproducties
  • Achtergrondartikelen
  • Wijntips
  • Interviews
  • Recepten
  • Expertise op het gebied van culinaire reizen

We hebben vaste rubrieken in de Volkskrant (Volkskeuken, Weekendmenu en wijnrubriek in het magazine), Leven in Frankrijk en Italië Magazine (wijn), schrijven voor Delicious, Bouillon!, Joie de Vivre, Drinks Only, en werken op losse basis voor andere uitgaven.

Door de jaren heen hebben we boeken gemaakt voor Albert Heijn, de Hema, Nationale Nederlanden, Vacuvin, Brand Bier en Maison van den Boer. Het laatst verschenen boek in opdracht (oktober 2008) was ‘Kasteel de Engelburg in de vier seizoenen‘.

For English, please have a look at my LinkedIn profile.

Meer informatie: postmaster@onnokleyn.nl

***

Wie houdt er van truffels? En van Italië? 19-22 oktober begeleid ik een korte, spannende truffelreis naar de Marken. Vorig jaar was het een groot succes, dit jaar uiteraard weer. Flitsreis mee naar de nazomer! Klik hier voor details.   10 oktober verschijnt Luilekkerland - 100 jaar koken in Nederland, dat ik samen met dochter Charlotte schreef. We volgden 11 thema's dwars door de historische kookboeken van de Universiteit van Amsterdam, van eind 16e eeuw tot eind 20e. Huiver mee over de ontwikkelingen op groentegebied, bij het bereiden van gevogelte, in de tafelmanieren, bij het gebruik van vet. Grijns net als wij over de fotografie van vroeger of over de soms rammelende receptuur. Luilekkerland is een lekker lezend smulboek waar je wat van opsteekt! Met 62 recepten om ook zelf de historische keuken in te duiken. Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.