Eregalerij: werk van cursisten

Sophie Fleur Verbiesen – De geur van trutjes

Het was de geur. De geur die me deed terugverlangen naar die zomeravonden in het zuiden van Frankrijk. Daar in de Cevennes, met die minidorpjes die tegen de uitlopers van de Pyreneeën geplakt waren, de hangbrug die toen nog wit was en waar de wijnvelden fier stonden te stralen in de avondzon.

Ik was nog maar een jaar of acht en ik wist niet beter dat een vakantie bestond uit een caravan tussen een hoop stenen, een oud bruin toiletgebouw en rotsen waar je op klom om de rivier in te springen.

Mijn ouders namen me mee. Trutjes halen, zeiden ze. Eenmaal op onze camping bleken het vissen te zijn, die in de folie op het rooster tussen de stenen werden gelegd. En het was de geur die ik altijd bleef onthouden. Pas nu weet ik dat het forellen zijn. En terwijl ik de citroen voorzichtig uitknijp en mijn eerste hapje neem, ben ik weer daar. Zit ik in kleermakerszit op de grootste steen en geniet ik van de herinnering die smelt in mijn mond.

 

Sophier Fleur Verbiesen: website

Half juni verschijnt mijn gloednieuwe boek Mijn Frankrijk – verhalen en recepten. Wil je het ontvangen met handtekening, dan kun je het hier vast bestellen. Net zoals De grote Kleyn, Luilekkerland en Mijn Italië – verhalen en recepten, plus Charlottes vers verschenen boek Trek, eten onderweg – toen en nu!

Op 27 september 2021 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (30 mei 2021) of Inspiratie en Research (datum te bepalen zodra corona het toestaat). Klik hier voor informatie.