Eregalerij: werk van cursisten

Wendy Heyer – Smaak? Lekker belangrijk!

Wel eens flink in je tong gebeten? Of diezelfde tong gebrand omdat je jezelf niet langer kon inhouden maar nú meteen van die heerlijke saus moest proeven? Mooi! Dan hoef ik je niet meer uit te leggen dat je tong, evenals de binnenkant van je wangen, enorm gevoelig zijn. Hartstikke fijn natuurlijk, want samen met smaak en geur, bepaalt het gevoel in je mond voor een belangrijk deel of je een gerecht lekker vindt of niet. Wie denkt dat het alleen om smaak draait zit er echt naast. Harold McGee (de keukenwetenschapper die met “Over eten” een onmisbaar boek voor iedere foodie heeft geschreven) is zelfs heel stellig in zijn bewering dat een gerecht vaker de mist in gaat door een gebrekkig mondgevoel dan door een slechte smaak… [Lees hier verder]

Wendy Heyer, Miss Foodie

Corona waart door het land; wat te doen? Mijn boeken lezen natuurlijk! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en Luilekkerland, 400 jaar koken in Nederland, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Op 28 september 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (1 november) of Inspiratie en Research (22 november). Klik hier voor informatie.