Smaakvertellingen

100 x Onno Kleyn – mijn nieuwste boek, bestel het hier!

Vandaag wordt het gepresenteerd (maar in de winkels ligt het al): mijn nieuwste boreling, een fijn bundeltje Volkskeukens onder de titel 100 x Onno Kleyn. Honderd keer happen in mijn culinaire belevenissen, en honderd smakelijke recepten natuurlijk. De selectie was een stevige, maar aangename klus; ik koos uit een vijftal jaren en dus meer dan 250 afleveringen. Afwisseling moest er zijn, in recepten en onderwerpen, en dat wat te veel inging op actualiteit viel af. Terugkerend thema is onze zoektocht naar een huis in Frankrijk geworden, en de uiteindelijke vondst, het klussen en het gastronomische geluk met de vrienden die daarbij hielpen.

Natuurlijk kun je boek bij mij bestellen, met opdracht, handtekening, wat je maar wilt!

 

 

Vers verschenen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland, dat ik samen met dochter Charlotte schreef. We volgden 11 thema's dwars door de historische kookboeken van de Universiteit van Amsterdam, van eind 16e eeuw tot eind 20e. Huiver mee over de ontwikkelingen op groentegebied, bij het bereiden van gevogelte, in de tafelmanieren, bij het gebruik van vet. Grijns net als wij over de fotografie van vroeger of over de soms rammelende receptuur. Luilekkerland is een lekker lezend smulboek waar je wat van opsteekt! Met 62 recepten om ook zelf de historische keuken in te duiken. Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin!

En als je Luilekkerland aanschaft, wil je ook De grote Kleyn - culinair compendium erbij. Tot het eind van het jaar kost die in plaats van 45 euro slechts € 25.

5 reacties op “100 x Onno Kleyn – mijn nieuwste boek, bestel het hier!

  1. Huis in Frankrijk, klussen en gastronomisch geluk met vrienden… Wow! Ik hoop dat dat ook ooit voor mij in Italië is weggelegd. Als troost alvast maar jouw boek lezen in de laatste herfststralen, op een stoeltje tussen het olijfboompje in pot, de kleine vijg en een tegen de kou knokkende oleander.

  2. Goedemiddag Onno,
    Ik heb je boekje afgelopen zaterdag gekocht. Zondag al voor de helft gelezen. Echt heerlijk om te lezen en bij je heerlijke recepten loop het water in de mond. Een aantal van de recepten heb ik al eerder gemaakt en altijd met veel succes! Van harte gefeliciteerd met dit leuke boekje. Een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.