Het Volkskrant Weekendmenu is deze keer weer samengesteld door Loethe Olthuis. Haar hoofdgerecht is een Spaans smakende visstoofpot met chorizo en paprika, waarbij ik een stevige rosé uitkoos.
Rosé is voor velen, mij incluis, verbonden met het voor jaar en de zomer. Maar dan vergeten we dat er gerechten zijn waarbij rosé gewoon de beste oplossing is, de lekkerste smaak. Maar en zijn rosés en rosés. Sommige zijn teer, rank, eigenlijk witte wijnen met een kleurtje. Terwijl we hier beter af zijn met iets wat body heeft, eentje die knipoogt naar rode wijn.
Smaak
Spaanse rosado, zoals uit Navarra, zou uitstekend passen bij de vissoep met chorizo. Maar ik kom uit bij een rosé uit Chili, van het huis Santa Rita. Hij is gemaakt van cabernet sauvignon, wat garant staat voor een aroma met veel rood fruit en redelijk stevige smaak. Een echte verwenrosé, die Santa Rita, dus zorg dat je een tweede fles achter de hand hebt.
Verkrijgbaar
Dirk III slijterijen, 5,99 euro