Wijn

120 Santa Rita Rosé Cabernet Sauvignon 2007

Het Volkskrant Weekendmenu is deze keer weer samengesteld door Loethe Olthuis. Haar hoofdgerecht is een Spaans smakende visstoofpot met chorizo en paprika, waarbij ik een stevige rosé uitkoos.

Rosé is voor velen, mij incluis, verbonden met het voor jaar en de zomer. Maar dan vergeten we dat er gerechten zijn waarbij rosé gewoon de beste oplossing is, de lekkerste smaak. Maar en zijn rosés en rosés. Sommige zijn teer, rank, eigenlijk witte wijnen met een kleurtje. Terwijl we hier beter af zijn met iets wat body heeft, eentje die knipoogt naar rode wijn.

Smaak

Spaanse rosado, zoals uit Navarra, zou uitstekend passen bij de vissoep met chorizo. Maar ik kom uit bij een rosé uit Chili, van het huis Santa Rita. Hij is gemaakt van cabernet sauvignon, wat garant staat voor een aroma met veel rood fruit en redelijk stevige smaak. Een echte verwenrosé, die Santa Rita, dus zorg dat je een tweede fles achter de hand hebt.

Verkrijgbaar

Dirk III slijterijen, 5,99 euro

Mijn boeken De grote Kleyn, Luilekkerland en Italië – mijn verhalen en recepten zijn ideale cadeaus voor het voorjaar, om nog maar te zwijgen van Charlottes vers verschenen boek Trek, eten onderweg – toen en nu! En bij ons kun je ze gesigneerd krijgen. Klik hier om ze te bestellen.

Op 27 september 2021 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (30 mei 2021) of Inspiratie en Research (datum te bepalen zodra corona het toestaat). Klik hier voor informatie. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.