Smaakvertellingen

22 april smaakcollege restaurantgeschiedenis

Buiten de deur eten, hoe oud is dat eigenlijk? En waar hebben we het dan over, even een kom linzensoep scoren of 13 gangen de pinken in de lucht houden bij Jonnie Boer? Op 22 april neem ik je mee op een wervelende tour door de eeuwen, van het oude Babylon tot het Nouveau Ruig en de Nordic Cuisine. Het koken uitbesteed, van voeden tot kunst, is het onderwerp van alweer een smaakcollege in Amsterdam. Ik zal wederom op zoek gaan naar de uiterst schaarse foto’s uit de Romeinse tijd en middeleeuwen, maar succes dienaangaande is niet gegarandeerd. Wel dat je naar buiten wankelt met alle informatie die er maar toe doet, gepolijst, rechtgezet en gecalibreerd. Nee, de Franse restaurants ontstonden niet doordat de werkgevers van koks hun kop verloren onder de guillotine, bijvoorbeeld. En eten fraai op de borden opmaken? Dat is niet ouder dan de jaren 70!

Plaats: Allard Pierson Museum, ingang Turfmarkt 129, Amsterdam.

22 april, aanvang 14 uur (inloop vanaf 13.30 uur). Einde rond 16.15 uur.

Kaarten kosten € 24,50, maar als lezer van deze nieuwsbrief krijg je korting door het gebruiken van de kortingsbon nieuwsbrief2018. Je betaalt dan maar € 17,50. Klik HIER om te bestellen.

Prijs is inclusief koffie of thee in de pauze.

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier!

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 9 februari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.