Smaakvertellingen

22 april smaakcollege restaurantgeschiedenis

Buiten de deur eten, hoe oud is dat eigenlijk? En waar hebben we het dan over, even een kom linzensoep scoren of 13 gangen de pinken in de lucht houden bij Jonnie Boer? Op 22 april neem ik je mee op een wervelende tour door de eeuwen, van het oude Babylon tot het Nouveau Ruig en de Nordic Cuisine. Het koken uitbesteed, van voeden tot kunst, is het onderwerp van alweer een smaakcollege in Amsterdam. Ik zal wederom op zoek gaan naar de uiterst schaarse foto’s uit de Romeinse tijd en middeleeuwen, maar succes dienaangaande is niet gegarandeerd. Wel dat je naar buiten wankelt met alle informatie die er maar toe doet, gepolijst, rechtgezet en gecalibreerd. Nee, de Franse restaurants ontstonden niet doordat de werkgevers van koks hun kop verloren onder de guillotine, bijvoorbeeld. En eten fraai op de borden opmaken? Dat is niet ouder dan de jaren 70!

Plaats: Allard Pierson Museum, ingang Turfmarkt 129, Amsterdam.

22 april, aanvang 14 uur (inloop vanaf 13.30 uur). Einde rond 16.15 uur.

Kaarten kosten € 24,50, maar als lezer van deze nieuwsbrief krijg je korting door het gebruiken van de kortingsbon nieuwsbrief2018. Je betaalt dan maar € 17,50. Klik HIER om te bestellen.

Prijs is inclusief koffie of thee in de pauze.

Op 17 maart 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.