Smaakvertellingen

Kleyns activiteiten

Wellicht kan het geen kwaad eens op een rijtje te zetten wat ik de komende tijd doe. Allereerst: zondagmiddag 22 april, lezing Geschiedenis van het restaurant, in Amsterdam. Het is al flink vol – 80 van de 90 kaarten verkocht -, maar je kunt er nog net bij; zie de dikke letters iets lager. Drie dagen eerder mag ik bij de presentatie van weer een nieuw boekje van de Hortus Leiden – over soep en de plantaardige ingrediënten daarvoor – vertellen hoe ik tot de recepten ben gekomen die ik daarvoor heb gemaakt.

Verder proef ik met assistent Thomas Oak weer een rits supermarktrosés om de beste ervan te bespreken in de Volkskrant, ga ik met Ronald Hoeben van Foodtube een filmpje opnemen over kippenlevers en hun ‘verschijnen’ in het culinaire repertoire in de jaren 60 (zal ik Wina Borns recept voor levertjes met ananas maken?) en dan wordt het wel tijd, 4 mei, om met mijn Nederlands Concertkoor het Requiem van Saint-Saens uit te gaan voeren. Kaarten: klik hier. Zondag 6 mei ga ik Romeinse recepten jureren bij de kookwedstrijd tijdens de Nationale Romeinenweek. Daar kun je ook bij zijn: plaats van handeling is Castellum Hoge Woerd in De Meern.

En dan (fluistert): 17 mei publiceer ik mijn duizendste Volkskeuken in de Volkskrant…! Een mooie mijlpaal tijdens mijn dertigjarig jubileum als culinair/wijnschrijver.

En niets van dit alles is een 1 aprilgrap!

Op 17 maart 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.