Smaakvertellingen

Kleyns activiteiten

Wellicht kan het geen kwaad eens op een rijtje te zetten wat ik de komende tijd doe. Allereerst: zondagmiddag 22 april, lezing Geschiedenis van het restaurant, in Amsterdam. Het is al flink vol – 80 van de 90 kaarten verkocht -, maar je kunt er nog net bij; zie de dikke letters iets lager. Drie dagen eerder mag ik bij de presentatie van weer een nieuw boekje van de Hortus Leiden – over soep en de plantaardige ingrediënten daarvoor – vertellen hoe ik tot de recepten ben gekomen die ik daarvoor heb gemaakt.

Verder proef ik met assistent Thomas Oak weer een rits supermarktrosés om de beste ervan te bespreken in de Volkskrant, ga ik met Ronald Hoeben van Foodtube een filmpje opnemen over kippenlevers en hun ‘verschijnen’ in het culinaire repertoire in de jaren 60 (zal ik Wina Borns recept voor levertjes met ananas maken?) en dan wordt het wel tijd, 4 mei, om met mijn Nederlands Concertkoor het Requiem van Saint-Saens uit te gaan voeren. Kaarten: klik hier. Zondag 6 mei ga ik Romeinse recepten jureren bij de kookwedstrijd tijdens de Nationale Romeinenweek. Daar kun je ook bij zijn: plaats van handeling is Castellum Hoge Woerd in De Meern.

En dan (fluistert): 17 mei publiceer ik mijn duizendste Volkskeuken in de Volkskrant…! Een mooie mijlpaal tijdens mijn dertigjarig jubileum als culinair/wijnschrijver.

En niets van dit alles is een 1 aprilgrap!

De dagen lengen, maar de herfst die we winter noemen woedt door. Wat te doen? Mijn boeken lezen natuurlijk! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en Luilekkerland, 400 jaar koken in Nederland, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

Zomerweek Italië 17-24 juni: Een droomoord in Le Marche, pittige schrijflessen, bezoeken aan wijnmakers en producenten van de heerlijkste specialiteiten, de zomerweek Italië wordt net zo’n feest als die in Frankrijk afgelopen jaar! Informatie.

Leren over culinaire geschiedenis? Culinair historica en dochter Charlotte en ik geven een 6-delige serie lezingen bij de Illustere School van de Universiteit van Amsterdam. Open voor iedereen! Klik hier voor info. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.