Smaakvertellingen

Kleyns activiteiten

Wellicht kan het geen kwaad eens op een rijtje te zetten wat ik de komende tijd doe. Allereerst: zondagmiddag 22 april, lezing Geschiedenis van het restaurant, in Amsterdam. Het is al flink vol – 80 van de 90 kaarten verkocht -, maar je kunt er nog net bij; zie de dikke letters iets lager. Drie dagen eerder mag ik bij de presentatie van weer een nieuw boekje van de Hortus Leiden – over soep en de plantaardige ingrediënten daarvoor – vertellen hoe ik tot de recepten ben gekomen die ik daarvoor heb gemaakt.

Verder proef ik met assistent Thomas Oak weer een rits supermarktrosés om de beste ervan te bespreken in de Volkskrant, ga ik met Ronald Hoeben van Foodtube een filmpje opnemen over kippenlevers en hun ‘verschijnen’ in het culinaire repertoire in de jaren 60 (zal ik Wina Borns recept voor levertjes met ananas maken?) en dan wordt het wel tijd, 4 mei, om met mijn Nederlands Concertkoor het Requiem van Saint-Saens uit te gaan voeren. Kaarten: klik hier. Zondag 6 mei ga ik Romeinse recepten jureren bij de kookwedstrijd tijdens de Nationale Romeinenweek. Daar kun je ook bij zijn: plaats van handeling is Castellum Hoge Woerd in De Meern.

En dan (fluistert): 17 mei publiceer ik mijn duizendste Volkskeuken in de Volkskrant…! Een mooie mijlpaal tijdens mijn dertigjarig jubileum als culinair/wijnschrijver.

En niets van dit alles is een 1 aprilgrap!

Vers verschenen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland, dat ik samen met dochter Charlotte schreef. We volgden 11 thema's dwars door de historische kookboeken van de Universiteit van Amsterdam, van eind 16e eeuw tot eind 20e. Huiver mee over de ontwikkelingen op groentegebied, bij het bereiden van gevogelte, in de tafelmanieren, bij het gebruik van vet. Grijns net als wij over de fotografie van vroeger of over de soms rammelende receptuur. Luilekkerland is een lekker lezend smulboek waar je wat van opsteekt! Met 62 recepten om ook zelf de historische keuken in te duiken. Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin!    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.