Smaakvertellingen

Alles weten over smaak? Kom naar Peter Klosse

Gek hè, zo vlak voor de feestdagen lijkt het nieuwe jaar nog mijlen ver weg. Maar dan opeens, floep!, is het er. Na een jaartje of vijftig bewuste ervaring weet ik dat, ook al voelt het nog steeds niet zo. Kortom, voor je het weet zijn we al bij de lezing van Peter Klosse gekomen, op 12 januari. Hij opent daarmee het tweede jaar Okuralezingen van de Academie Culinair Schrijven. Klosse is Neêrlands smaakprofessor, doet onderzoek, weet er ongelofelijk veel van en, nog beter, weet dat smakelijk over het voetlicht te brengen. Hij weet alles van smaakprofielen en de kunst om wijn en eten met elkaar te combineren. Bloggers, culischrijvers, wijnliefhebbers en andere geïnteresseerden willen dat uiteraard niet missen! Nou, dat hoeft ook niet. Even hier klikken en je reserveert heel makkelijk je plaatsen.

De lezing begint op zondagmiddag 26 januari in het Okura Hotel in Amsterdam om 16 uur; rond 18 uur zijn we weer klaar. Liefhebbers reserveren ook voor het diner bij Serre Restaurant, na afloop, waar we aan grote tafels gaan smullen en bomen opzetten over onze liefhebberijen.

Vers verschenen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland, dat ik samen met dochter Charlotte schreef. We volgden 11 thema's dwars door de historische kookboeken van de Universiteit van Amsterdam, van eind 16e eeuw tot eind 20e. Huiver mee over de ontwikkelingen op groentegebied, bij het bereiden van gevogelte, in de tafelmanieren, bij het gebruik van vet. Grijns net als wij over de fotografie van vroeger of over de soms rammelende receptuur. Luilekkerland is een lekker lezend smulboek waar je wat van opsteekt! Met 62 recepten om ook zelf de historische keuken in te duiken. Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin!

En als je Luilekkerland aanschaft, wil je ook De grote Kleyn - culinair compendium erbij. Tot het eind van het jaar kost die in plaats van 45 euro slechts € 25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.