Wijn

Borgoantico Rosso di Puglia 2007

Vandaag in het Volkskrant Weekendmenu vooraf een bittere salade met kippenlevertjes, dan stracotto met rode wijn (een heel stuk rundvlees hééél langzaam gesudderd) en toe pannacotta met espressosiroop. Bij de stracotto drinken de Italianen het liefst een dijk van een wijn, Barolo of een soortgenoot. Maar om de lieve financiële vrede suggereer ik dit keer iets beduidend voordeligers, helemaal uit Italiës hiel.

Borgoantico is een sappige, betrekkelijk laagalcoholische (12 procent) wijn uit de hiel van de Italiaanse laars, Apulië. Hij is gemaakt van de lokale druivensoorten negro amaro en uva di troia, en combineert frisheid en sap met geuren van kersen en wat specerijen en iets dat me aan koffie doet denken. Aangenaam, lekker, zonder veel pretenties.

Verkrijgbaar

Plus, 3,79 euro.

Vers verschenen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland, dat ik samen met dochter Charlotte schreef. We volgden 11 thema's dwars door de historische kookboeken van de Universiteit van Amsterdam, van eind 16e eeuw tot eind 20e. Huiver mee over de ontwikkelingen op groentegebied, bij het bereiden van gevogelte, in de tafelmanieren, bij het gebruik van vet. Grijns net als wij over de fotografie van vroeger of over de soms rammelende receptuur. Luilekkerland is een lekker lezend smulboek waar je wat van opsteekt! Met 62 recepten om ook zelf de historische keuken in te duiken. Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin!

En als je Luilekkerland aanschaft, wil je ook De grote Kleyn - culinair compendium erbij. Tot het eind van het jaar kost die in plaats van 45 euro slechts € 25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.