Wijn

Borgoantico Rosso di Puglia 2007

Vandaag in het Volkskrant Weekendmenu vooraf een bittere salade met kippenlevertjes, dan stracotto met rode wijn (een heel stuk rundvlees hééél langzaam gesudderd) en toe pannacotta met espressosiroop. Bij de stracotto drinken de Italianen het liefst een dijk van een wijn, Barolo of een soortgenoot. Maar om de lieve financiële vrede suggereer ik dit keer iets beduidend voordeligers, helemaal uit Italiës hiel.

Borgoantico is een sappige, betrekkelijk laagalcoholische (12 procent) wijn uit de hiel van de Italiaanse laars, Apulië. Hij is gemaakt van de lokale druivensoorten negro amaro en uva di troia, en combineert frisheid en sap met geuren van kersen en wat specerijen en iets dat me aan koffie doet denken. Aangenaam, lekker, zonder veel pretenties.

Verkrijgbaar

Plus, 3,79 euro.

Vers verschenen: mijn gloednieuwe boek Mijn Frankrijk – verhalen en recepten. Wil je het ontvangen met handtekening, dan kun je het hier bestellen. Net zoals De grote Kleyn, Luilekkerland en Mijn Italië – verhalen en recepten, plus Charlottes boek Trek, eten onderweg – toen en nu!

Op 27 september 2021 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (28 november 2021) of Inspiratie en Research (datum te bepalen zodra corona het toestaat). Klik hier voor informatie. 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.