Wijn

Borgoantico Rosso di Puglia 2007

Vandaag in het Volkskrant Weekendmenu vooraf een bittere salade met kippenlevertjes, dan stracotto met rode wijn (een heel stuk rundvlees hééél langzaam gesudderd) en toe pannacotta met espressosiroop. Bij de stracotto drinken de Italianen het liefst een dijk van een wijn, Barolo of een soortgenoot. Maar om de lieve financiële vrede suggereer ik dit keer iets beduidend voordeligers, helemaal uit Italiës hiel.

Borgoantico is een sappige, betrekkelijk laagalcoholische (12 procent) wijn uit de hiel van de Italiaanse laars, Apulië. Hij is gemaakt van de lokale druivensoorten negro amaro en uva di troia, en combineert frisheid en sap met geuren van kersen en wat specerijen en iets dat me aan koffie doet denken. Aangenaam, lekker, zonder veel pretenties.

Verkrijgbaar

Plus, 3,79 euro.

De ideale cadeaus om de grauwe dagen door te komen: mijn boeken! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en Luilekkerland, 400 jaar koken in Nederland, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

Zomerweek Italië 17-24 juni: Een droomoord in Le Marche, pittige schrijflessen, bezoeken aan wijnmakers en producenten van de heerlijkste specialiteiten, de zomerweek Italië wordt net zo’n feest als die in Frankrijk afgelopen jaar! Informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.