Wijn

Ca’ Solare Moscato d’Asti 2008

De samenstelling van het Volkskrant Weekendmenu is dit keer weer van mijn hand. Knoflooksoep vooraf, een pilaf met kip en aubergine daarna, en toe mijn aardbeiensoep met Moscato d’Asti en honingijs. De wijntip hoort dit keer bij het nagerecht. Een Moscato d’Asti, natuurlijk. Wat anders?

Waarom

Zijn er alternatieven voor Moscato d’Asti? Nou, nee. Je kunt je behelpen met Canei, Kellergeister en andere suffe zoete wijntjes waar men uit gasflessen koolzuur ingespoten heeft voor de botteling. Maar Moscato d’Asti is uniek. Die wordt gemaakt door het sap van de aromatische moscato biancodruiven deels te laten vergisten, zodat er druivensuiker overblijft, en de ontstane natuurlijke koolzuur erin te vangen. Resultaat: ongekende frisheid met geur en Italiaans plezier.

Smaak

Ca’ Solare is een bescheiden, maar o zo aanbevelenswaardige Moscato. Hij dartelt, hij buitelt, hij danst, met zeven sluiers van die echte muskaatgeur, zwoel en fruitig. De mousse is licht, je gaat er niet van boeren. En de smaak is net wat de lente nodig heeft, sappig, fris zoet, en natuurlijk met lekker weinig alcohol (7 procent). Heerlijk met of zonder aardbeiensoep.

Verkrijgbaar

Slijters, circa 6,90.

Op 17 april 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.