Wijn

Ca’ Solare Moscato d’Asti 2008

De samenstelling van het Volkskrant Weekendmenu is dit keer weer van mijn hand. Knoflooksoep vooraf, een pilaf met kip en aubergine daarna, en toe mijn aardbeiensoep met Moscato d’Asti en honingijs. De wijntip hoort dit keer bij het nagerecht. Een Moscato d’Asti, natuurlijk. Wat anders?

Waarom

Zijn er alternatieven voor Moscato d’Asti? Nou, nee. Je kunt je behelpen met Canei, Kellergeister en andere suffe zoete wijntjes waar men uit gasflessen koolzuur ingespoten heeft voor de botteling. Maar Moscato d’Asti is uniek. Die wordt gemaakt door het sap van de aromatische moscato biancodruiven deels te laten vergisten, zodat er druivensuiker overblijft, en de ontstane natuurlijke koolzuur erin te vangen. Resultaat: ongekende frisheid met geur en Italiaans plezier.

Smaak

Ca’ Solare is een bescheiden, maar o zo aanbevelenswaardige Moscato. Hij dartelt, hij buitelt, hij danst, met zeven sluiers van die echte muskaatgeur, zwoel en fruitig. De mousse is licht, je gaat er niet van boeren. En de smaak is net wat de lente nodig heeft, sappig, fris zoet, en natuurlijk met lekker weinig alcohol (7 procent). Heerlijk met of zonder aardbeiensoep.

Verkrijgbaar

Slijters, circa 6,90.

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Klik hier voor info en bestellen. Met handtekening en opdracht uiteraard!

NIEUW! Deze zomer (zondag 28 juli – vrijdag 2 augustus) geef ik een vrolijke, korte cursus eetschrijven in de Ardèche. Klik hier voor informatie.

Op 7 oktober start in Utrecht een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.