Wijn

Casa Amada

casa-amada-sauvignon-blanc

Casa Amada, ‘geliefd huis’, het is weer een lieftallige naam voor een nieuwe wijnlijn van een beroemde wijnfamilie, Silva, in Chili. De gaarden die voor deze wijnen bestemd zijn liggen in het koele gedeelte van het land, de Colchaguaheuvels vlak bij de kust, waar meestentijds een hinderlijk wolkendek vanaf de zee de zon afschermt. Nou ja, hinderlijk voor mijn Hollandse, zonverlangende, zomerafgeknepen idee. Chilenen vinden het misschien wel best, en druiven helemaal; de zon ter plaatse gilt als hij niet wordt tegengehouden naar gekmakende waarden. En dat levert lang niet altijd de beste wijn op. Koelte zorgt voor elegantie en aroma.

In de overdaagse schaduw rijpen de trossen perfect, maar de resulterende wijnen zijn desondanks geen ijle, kwijnende dranken; dit is en blijft Chili. Ik was erg onder de indruk van de boterige, kruidige en naar abrikoos en nootmuskaat geurende Viognier, en de zwartfruitige Single Vineyard Syrah, elegant herinnerend aan bramen en frisse yoghurt. Op de foto vandaag de Single Vineyard Sauvignon Blanc, bloemig met een hint van limoen, ijzig droog en koel als staal.

 

Casa Amada Viognier Reserva 2016

€ 10,99

Casa Amada Single Vineyard Syrah 2016

€ 8,99

Casa Amada Single Vineyard Sauvignon Blanc 2016

€ 8,95

 

Mitra.nl

 

Prijs/kwaliteit 8+

Corona waart door het land; wat te doen? Mijn boeken lezen natuurlijk! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en Luilekkerland, 400 jaar koken in Nederland, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Op 28 september 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (1 november) of Inspiratie en Research (22 november). Klik hier voor informatie. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.