Wijn

Casa Amada

casa-amada-sauvignon-blanc

Casa Amada, ‘geliefd huis’, het is weer een lieftallige naam voor een nieuwe wijnlijn van een beroemde wijnfamilie, Silva, in Chili. De gaarden die voor deze wijnen bestemd zijn liggen in het koele gedeelte van het land, de Colchaguaheuvels vlak bij de kust, waar meestentijds een hinderlijk wolkendek vanaf de zee de zon afschermt. Nou ja, hinderlijk voor mijn Hollandse, zonverlangende, zomerafgeknepen idee. Chilenen vinden het misschien wel best, en druiven helemaal; de zon ter plaatse gilt als hij niet wordt tegengehouden naar gekmakende waarden. En dat levert lang niet altijd de beste wijn op. Koelte zorgt voor elegantie en aroma.

In de overdaagse schaduw rijpen de trossen perfect, maar de resulterende wijnen zijn desondanks geen ijle, kwijnende dranken; dit is en blijft Chili. Ik was erg onder de indruk van de boterige, kruidige en naar abrikoos en nootmuskaat geurende Viognier, en de zwartfruitige Single Vineyard Syrah, elegant herinnerend aan bramen en frisse yoghurt. Op de foto vandaag de Single Vineyard Sauvignon Blanc, bloemig met een hint van limoen, ijzig droog en koel als staal.

 

Casa Amada Viognier Reserva 2016

€ 10,99

Casa Amada Single Vineyard Syrah 2016

€ 8,99

Casa Amada Single Vineyard Sauvignon Blanc 2016

€ 8,95

 

Mitra.nl

 

Prijs/kwaliteit 8+

Op 18 maart start weer een cursus culinair schrijven en wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

Hét cadeau voor de feestdagen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland bestellen? 
Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin! En als je Luilekkerland aanschaft, wil je ook De grote Kleyn - culinair compendium erbij. Tot het eind van het jaar kost die in plaats van 45 euro slechts € 25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.