Wijn

Château Auguste Bordeaux Rosé 2007

Bij de Pilaf met spinazie en pijnboompitten uit het Volkskrant Weekendmenu een rosé, maar niet zomaar eentje: krachtig, vol, droog en nog biologisch op de koop toe. En waarom een rosé? Omdat het rosétijd is en het aardig is te tonen dat er ook in roséland een aangenaam en voor iedereen proefbaar kwaliteitsverschil is tussen wijn van 3 en 7 euro.

Maar dat niet alleen, natuurlijk. Een helemaal of nagenoeg (hangt van de bouillon af) vegetarisch gerecht als dit is goed af met de smaak van een droge rosé. De spinazie erbij zorgt dat er frisheid nodig is, sap, zuur. Snoepjesachtige rosés zijn hier niet gepast, tenzij je een pilaf maakt met rozijnen en rozenwater erdoor; dat gebeurt in het Midden-Oosten ook.

Smaak

Bordeaux is niet het eerste gebied waar je aan denkt als het om rosé gaat. Maar juist daarom maken ze er nogal stevige versies, met veel kleur en smaak. Deze Auguste (‘Château’ staat er alleen in piepkleine lettertjes; zeker niet hip genoeg) is van biologische Merlot-, Cabernet Franc- en Cabernet Sauvignondruiven en smaakt krachtig en ferm, helemaal goed bij de rijst met zijn rijke specerijensmaak.

Verkrijgbaar

Bij www.fairwine.nl voor 6,45 euro en in natuurvoedingswinkels voor een paar dubbeltjes meer.

De cursus culinair schrijven en wijnschrijven van dit voorjaar is volgeboekt, maar op 7 oktober start een nieuwe! Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

Hét cadeau voor 2019: Luilekkerland – 400 jaar koken in Nederland bestellen? Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin! En als je Luilekkerland aanschaft, wil je ook De grote Kleyn – culinair compendium erbij. Tot eind januari kost die in plaats van 45 euro slechts € 25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.