Wijn

Château Auguste Bordeaux Rosé 2007

Bij de Pilaf met spinazie en pijnboompitten uit het Volkskrant Weekendmenu een rosé, maar niet zomaar eentje: krachtig, vol, droog en nog biologisch op de koop toe. En waarom een rosé? Omdat het rosétijd is en het aardig is te tonen dat er ook in roséland een aangenaam en voor iedereen proefbaar kwaliteitsverschil is tussen wijn van 3 en 7 euro.

Maar dat niet alleen, natuurlijk. Een helemaal of nagenoeg (hangt van de bouillon af) vegetarisch gerecht als dit is goed af met de smaak van een droge rosé. De spinazie erbij zorgt dat er frisheid nodig is, sap, zuur. Snoepjesachtige rosés zijn hier niet gepast, tenzij je een pilaf maakt met rozijnen en rozenwater erdoor; dat gebeurt in het Midden-Oosten ook.

Smaak

Bordeaux is niet het eerste gebied waar je aan denkt als het om rosé gaat. Maar juist daarom maken ze er nogal stevige versies, met veel kleur en smaak. Deze Auguste (‘Château’ staat er alleen in piepkleine lettertjes; zeker niet hip genoeg) is van biologische Merlot-, Cabernet Franc- en Cabernet Sauvignondruiven en smaakt krachtig en ferm, helemaal goed bij de rijst met zijn rijke specerijensmaak.

Verkrijgbaar

Bij www.fairwine.nl voor 6,45 euro en in natuurvoedingswinkels voor een paar dubbeltjes meer.

NIEUW! Deze zomer (zondag 28 juli – vrijdag 2 augustus) geef ik een vrolijke, korte cursus eetschrijven in de Ardèche. Klik hier voor informatie.

 

Op 7 oktober start in Utrecht een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

7 mei verschijnt het: mijn nieuwe boek Italië – mijn verhalen en recepten. Bestellen kan nu al, dan gaat het gesigneerd op de post zodra het bij mij binnenkomt. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Ik bedoel maar. Klik hier voor info en bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.