Smaakvertellingen

Culinaire Schubertiade

 

En weer waag ik me als culinair schrijver op het muzikale pad. Met medewerking van niemand minder dan Franz Schubert. Een half jaartje geleden leerde ik twee musici kennen, sopraan Catherine Veillerobe en fortepianiste Anneke Veenhoff, die graag eens iets anders wilden dan de zoveelste Schubertrecital geven. Of we niet eens iets culinairs konden toevoegen?

Vandaar dat we op zondagmiddag 19 maart exclusief voor Volkskrantlezers (maar wie is dat niet?) een ‘schubertiade’ geven onder de titel Schubert Bites. Het wordt een culturele middag als ware het begin 19e eeuw. Liederen begeleid op een gerestaureerde Weimes fortepiano uit 1823 (met bellen en trommel!), Oostenrijkse wijn en fantastische, door studenten van de Hogere Hotelschool The Hague gemaakte amuses uit het Wenen van toen zijn de ingrediënten; ik schilder de achtergronden, verhaal over de culinaire mores van het Habsburgse Rijk.

We repeteren, we overleggen, de studenten van de Hotelschool zijn druk bezig. Nou moet u nog allemaal komen! Informatie en kaarten: klik hier.

 

19 maart, aanvang 14.30 uur

Plaats: Bijzondere Collecties Universiteit van Amsterdam, Turfmarkt 129, naast het Allard Pierson Museum.

Prijs € 42,50

 

Op 17 april 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

3 reacties op “Culinaire Schubertiade

  1. Wat een sprankelend initiatief Onno! In deze ochtend " een goedemorgen met" genoot ik van een heerlijk "rustige start", en was uitermate verrast door de uitnodiging die je enkele minuten voor twaalf sprak.

    Als bezoeker en programmamaker van kamermuziek vind ik het initiatief "12 punten" waard en verheug me op een bijzonder
    culinair concert bezoek.

    Hartelijke groet, succes gewenst aan allen,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.