Wijn

De Chardonnay van koningin Máxima

Linksom, rechtsom, vandaag kan het niet anders of we hebben het over Argentijnse wijn. En omdat ook het voorjaar zich kortgeleden gemeld heeft, wordt het wit. Geen stoeiend, knisperig wit als Sauvignon Blanc, geen giechelend wit als Torrontés, maar iets voornamers, iets rijkers. Chardonnay, nou ja precies, een klein beetje voorspelbaar, maar aan de andere kant: waarom zou er zo veel in de wereld van gemaakt worden als de druif niet tot de top behoorde?

Gall & Gall heeft een gulle keuze in Argentijnse Chardonnay, in opklimmende prijzen. Allereerst is er de Argento, puike wijn, terecht ‘lightly oaked’ genoemd, want een aardig vleugje eikenhoutgeur dobbert rond het citrusfruit. Voor twee euro meer komt de Alamos op tafel, van fijnere wol gesponnen, met een randje kantgekloste zuren die hem oprecht elegant maken. En ten slotte is daar de Catena ‘High Mountain Vines’, waarvoor de druiven op grote hoogte in de Andes geteeld worden, tot een verbluffende 1500 meter aan toe. Ronder is hij, weelderiger, chiquer dan de andere twee. Van mij hebt u het niet gehoord, maar er zijn stemmen die beweren dat sommige hooggeplaatste personen juist deze wijn bij de Gall & Gall in Wassenaar aanschaffen. Net als zijn rode tegenhanger, de Catena Malbec. Een goede, royale keus.

 

Argento Chardonnay 2011 € 6,49

Alamos Chardonnay 2011 € 8,49

Catena Chardonnay 2011 en Malbec 2010 € 13,99

 

Gall & Gall

 

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Nu verkrijgbaar in de boekhandel!

Op 7 oktober start in Utrecht een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.