Wijn

De Chardonnay van koningin Máxima

Linksom, rechtsom, vandaag kan het niet anders of we hebben het over Argentijnse wijn. En omdat ook het voorjaar zich kortgeleden gemeld heeft, wordt het wit. Geen stoeiend, knisperig wit als Sauvignon Blanc, geen giechelend wit als Torrontés, maar iets voornamers, iets rijkers. Chardonnay, nou ja precies, een klein beetje voorspelbaar, maar aan de andere kant: waarom zou er zo veel in de wereld van gemaakt worden als de druif niet tot de top behoorde?

Gall & Gall heeft een gulle keuze in Argentijnse Chardonnay, in opklimmende prijzen. Allereerst is er de Argento, puike wijn, terecht ‘lightly oaked’ genoemd, want een aardig vleugje eikenhoutgeur dobbert rond het citrusfruit. Voor twee euro meer komt de Alamos op tafel, van fijnere wol gesponnen, met een randje kantgekloste zuren die hem oprecht elegant maken. En ten slotte is daar de Catena ‘High Mountain Vines’, waarvoor de druiven op grote hoogte in de Andes geteeld worden, tot een verbluffende 1500 meter aan toe. Ronder is hij, weelderiger, chiquer dan de andere twee. Van mij hebt u het niet gehoord, maar er zijn stemmen die beweren dat sommige hooggeplaatste personen juist deze wijn bij de Gall & Gall in Wassenaar aanschaffen. Net als zijn rode tegenhanger, de Catena Malbec. Een goede, royale keus.

 

Argento Chardonnay 2011 € 6,49

Alamos Chardonnay 2011 € 8,49

Catena Chardonnay 2011 en Malbec 2010 € 13,99

 

Gall & Gall

 

Op 17 april 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.