Wijn

De Chardonnay van koningin Máxima

Linksom, rechtsom, vandaag kan het niet anders of we hebben het over Argentijnse wijn. En omdat ook het voorjaar zich kortgeleden gemeld heeft, wordt het wit. Geen stoeiend, knisperig wit als Sauvignon Blanc, geen giechelend wit als Torrontés, maar iets voornamers, iets rijkers. Chardonnay, nou ja precies, een klein beetje voorspelbaar, maar aan de andere kant: waarom zou er zo veel in de wereld van gemaakt worden als de druif niet tot de top behoorde?

Gall & Gall heeft een gulle keuze in Argentijnse Chardonnay, in opklimmende prijzen. Allereerst is er de Argento, puike wijn, terecht ‘lightly oaked’ genoemd, want een aardig vleugje eikenhoutgeur dobbert rond het citrusfruit. Voor twee euro meer komt de Alamos op tafel, van fijnere wol gesponnen, met een randje kantgekloste zuren die hem oprecht elegant maken. En ten slotte is daar de Catena ‘High Mountain Vines’, waarvoor de druiven op grote hoogte in de Andes geteeld worden, tot een verbluffende 1500 meter aan toe. Ronder is hij, weelderiger, chiquer dan de andere twee. Van mij hebt u het niet gehoord, maar er zijn stemmen die beweren dat sommige hooggeplaatste personen juist deze wijn bij de Gall & Gall in Wassenaar aanschaffen. Net als zijn rode tegenhanger, de Catena Malbec. Een goede, royale keus.

 

Argento Chardonnay 2011 € 6,49

Alamos Chardonnay 2011 € 8,49

Catena Chardonnay 2011 en Malbec 2010 € 13,99

 

Gall & Gall

 

De ideale cadeaus voor de feestdagen (of gewoon om de grauwe dagen door te komen): mijn boeken! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en andere boeken, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 26 januari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.