Wijn

Dé zomerwijn van 2013: Lab, wit en rood, uit Portugal

Zomerwijn, dat is vrolijke wijn, blijde wijn, nietnadenkenwijn. Als die zon eindelijk eens schijnt, de insecten zoemen en het lover de groene onsterfelijkheid predikt, gaan we niet uitgebreid zitten snuffelen en slurpen. Maar vrolijke nietnadenkenwijn is niet hetzelfde als om het even wat. Ik weet niet hoe het bij u werkt, maar zelfs op anderszins meeslepende tuinpartijen zorgt de smaak van een rammelende wijn bij mij voor een onverwacht harde landing van de voeten op de vloer. Matige wijn stoort. Het is dan ook met vreugde dat ik de oplossing voor 2013 mag aankondigen: de witte en rode Lab uit Portugal. Nee, de naam swingt niet (komt trouwens van de labrador die op het etiket staat; vraag me niet waarom), maar de kwaliteit wel, en dat voor een prijs die de aankoop met vele dozen tegelijk rechtvaardigt. Zeer bleek, bijna wit wit uit de regio achter Lissabon en dus geen Vinho Verde. Klaterend fris en geurig. De rode heeft nog wat paars achter de oren en smaakt opgeruimd fruitig met een lik specerij. Koelen mag, is gewenst zelfs als het buiten een keer heet is. Dames en heren, dit is de wijn om de Hollandse zomer te overleven, bij barbecue of open haard.

 

Lab Branco/Lab Tinto, Vinho Regional Lisboa

Dirk van den Broek en Dekamarkt € 4,49

Op 17 april 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

7 reacties op “Dé zomerwijn van 2013: Lab, wit en rood, uit Portugal

  1. Helaas is de wijn niet bij Dirk verkrijgbaar zoals in de recensie stond. Mocht iemand behalve de Dekamarkt een ander verkoopadres weten dan hoor ik het graag.

    1. De inkoper van Dirk/Dekamarkt meldt:
      In de kleinste Dirk van de Broek (12 van de 100) en Dekawinkels (20 van de 86) verkopen we deze wijn niet, dit komt door ruimtegebrek. De wijnen zijn wel via de website van de Dekawijnmarkt bestelbaar: http://www.dekawijnmarkt.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.