Wijn

Domaine des Cassagnoles Gros Manseng 2008

In de Côtes de Gascogne, Zuidwest-Frankrijk, maken ze heel veel prima wijn. Het bekendst is die van de druivensoorten ugni blanc en colombard, wit, lekker wuft en springerig; perfect voor de zomer. Heisterkamp heeft een lekkere van Domaine Ventenac, voor 6,29, maar er bestaan nog veel goedkopere, vaak als huiswijn van supermarkten. Bij de haringssalade uit het Volkskrant Weekendmenu van vandaag hebben we echter iets anders nodig. Iets met meer body.

Smaak

Gros manseng is een iets gewichtiger druif dan dat wufte stelletje springers van hierboven. De Domaine des Cassagnoles 2008 is weliswaar ook heel bloemig en geurig, met wat ananas en peer, maar de smaak is indringender. Hij waait niet zomaar voorbij. En kijk, dat past bij de salade, zeker aangezien er room, aardappel en komkommer in zit.

Verkrijgbaar

Heisterkamp Wijnkopers, www.heisterkamp.nl, 6,44 euro

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier!

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 9 februari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.