Wijn

Domaine des Cassagnoles Gros Manseng 2008

In de Côtes de Gascogne, Zuidwest-Frankrijk, maken ze heel veel prima wijn. Het bekendst is die van de druivensoorten ugni blanc en colombard, wit, lekker wuft en springerig; perfect voor de zomer. Heisterkamp heeft een lekkere van Domaine Ventenac, voor 6,29, maar er bestaan nog veel goedkopere, vaak als huiswijn van supermarkten. Bij de haringssalade uit het Volkskrant Weekendmenu van vandaag hebben we echter iets anders nodig. Iets met meer body.

Smaak

Gros manseng is een iets gewichtiger druif dan dat wufte stelletje springers van hierboven. De Domaine des Cassagnoles 2008 is weliswaar ook heel bloemig en geurig, met wat ananas en peer, maar de smaak is indringender. Hij waait niet zomaar voorbij. En kijk, dat past bij de salade, zeker aangezien er room, aardappel en komkommer in zit.

Verkrijgbaar

Heisterkamp Wijnkopers, www.heisterkamp.nl, 6,44 euro

Vers verschenen: mijn gloednieuwe boek Mijn Frankrijk – verhalen en recepten. Wil je het ontvangen met handtekening, dan kun je het hier bestellen. Net zoals De grote Kleyn, Luilekkerland en Mijn Italië – verhalen en recepten, plus Charlottes boek Trek, eten onderweg – toen en nu!

Op 27 september 2021 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (28 november 2021) of Inspiratie en Research (datum te bepalen zodra corona het toestaat). Klik hier voor informatie. 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.