Smaakvertellingen

Een nieuwe lente… een nieuwe site

Wijnartikelen, verse recepten, de voorjaarscursus schrijven en een smaakcollege over de geschiedenis van het restaurant, dit is weer een update berstend van informatie!

Onze website heeft een prachtige nieuwe jas, op maat gesneden door internetcouturier Ger van de Lindt, bij fijnproevers bekend als wpman4u. Nieuw is tevens dat er nu trouw elke maand een nieuwsverzameling in je virtuele bus glijdt. Desgewenst uiteraard, want afmelden is net zo simpel als abonneren. In de mail zitten links naar de berichten van de afgelopen periode. Maar laten we het verse even op een rijtje zetten.

  • Mijn wekelijkse wijnstukjes staan weer op de site. Met terugwerkende kracht zelfs: meer dan 50 vineuze aanbevelingen.
  • Waren er en blijven er: mijn lekkerste recepten met vrolijke en, als het even kan, leerzame inleiding, plus een met blij bloed, zoet zweet en hete tranen gewrochte foto.
  • Er komt weer een cursus wijnschrijven en culinair schrijven aan! Intense, individuele begeleiding, geen one size fits all maar voor iedere cursist aparte opdrachten, naar rato van diens talenten en interesses. Twee colleges in Utrecht (20-3 en 29-5), op dinsdagmiddag, daartussen werken we met telefoon, internet en het eigen onlinecursusforum. Klik hier voor info.
  • Dochter Charlotte daverde afgelopen zomer na haar afstuderen als culinair historica de vaderlandse schrijfmarkt op. Zij is op dinsdag Smulpaap voor Het Parool (een rubriek als de Volkskeuken in de Volkskrant) en schrijft voor datzelfde dagblad losse, grote artikelen en interviews. Over eetgerelateerde onderwerpen uiteraard. De apetrotse papa staat versteld van het tempo waarin alles gaat. Kijk even op haar site.
  • Charlotte en ik werken aan een boek over de historische kookboekenverzameling van de Bijzondere Collecties van de UvA. Dat komt in het najaar uit bij de University Press Amsterdam.
  • Zondagmiddag 22 april geef ik in het Allard Piersonmuseum een uitvoerig college over de geschiedenis van het restaurant. Hou de datum vrij; details volgen nog.

 

Op 17 maart 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.