Wijn

Elephas Bianco, Castello di Torre in Pietra 2016

elephas-hr

Kom, we gaan naar Rome. Even een laatste herfstweekend op een terras zitten, witte wijn drinken en melancholiek doen. Die witte wijn zou best uit Torre in Pietra kunnen komen. Kijk tijdens de landing op Fiumicino even uit het vliegtuigraampje en je ziet het wijngoed liggen, daar tussen Rome en de zee, een pront kasteel in golvende wijngaarden.

Latium, de regio rond Rome, heeft geen grote reputatie als het om wijnmaken gaat. De stad slurpte alles toch wel op; het hoefde helemaal niet goed te zijn. Wankel gele wijntjes, muf en geoxideerd en soms nog laf zoetig ook, alles gleed vanuit karaffen de toeristenkelen in zonder dat er geprotesteerd werd. Maar de tijden veranderen. In het binnenmeer van mishandeld druivenvocht zijn eilandjes waar beter gewerkt wordt. De Cantina di Torre di Pietra is er een van. Hun Elephas Bianco is fris en geurt vriendelijk naar abrikoosjes, perzik en bloemetjes. Schone, heldere wijn van trebbiano-, vermentino- en fianodruiven, zeer geschikt bij vrolijk kookwerk, van vis tot salades. Op te eten op dat Romeinse terras of lekker thuis, als de storm on het huis giert.

 

Elephas Bianco, Castello di Torre in Pietra 2016, IGT Lazio, biologisch

Ilcasale.nl, € 6,95

 

Prijs/kwaliteit 8,5

Half juni verschijnt mijn gloednieuwe boek Mijn Frankrijk – verhalen en recepten. Wil je het ontvangen met handtekening, dan kun je het hier vast bestellen. Net zoals De grote Kleyn, Luilekkerland en Mijn Italië – verhalen en recepten, plus Charlottes vers verschenen boek Trek, eten onderweg – toen en nu!

Op 27 september 2021 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (28 november 2021) of Inspiratie en Research (datum te bepalen zodra corona het toestaat). Klik hier voor informatie. 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.