Wijn

Elephas Bianco, Castello di Torre in Pietra 2016

elephas-hr

Kom, we gaan naar Rome. Even een laatste herfstweekend op een terras zitten, witte wijn drinken en melancholiek doen. Die witte wijn zou best uit Torre in Pietra kunnen komen. Kijk tijdens de landing op Fiumicino even uit het vliegtuigraampje en je ziet het wijngoed liggen, daar tussen Rome en de zee, een pront kasteel in golvende wijngaarden.

Latium, de regio rond Rome, heeft geen grote reputatie als het om wijnmaken gaat. De stad slurpte alles toch wel op; het hoefde helemaal niet goed te zijn. Wankel gele wijntjes, muf en geoxideerd en soms nog laf zoetig ook, alles gleed vanuit karaffen de toeristenkelen in zonder dat er geprotesteerd werd. Maar de tijden veranderen. In het binnenmeer van mishandeld druivenvocht zijn eilandjes waar beter gewerkt wordt. De Cantina di Torre di Pietra is er een van. Hun Elephas Bianco is fris en geurt vriendelijk naar abrikoosjes, perzik en bloemetjes. Schone, heldere wijn van trebbiano-, vermentino- en fianodruiven, zeer geschikt bij vrolijk kookwerk, van vis tot salades. Op te eten op dat Romeinse terras of lekker thuis, als de storm on het huis giert.

 

Elephas Bianco, Castello di Torre in Pietra 2016, IGT Lazio, biologisch

Ilcasale.nl, € 6,95

 

Prijs/kwaliteit 8,5

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier!

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 9 februari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.