Smaakvertellingen

Herfstige update

Ik weet niet hoe u de oktobermaand hebt beleefd, maar bij mij was hij dit keer wel heel opwindend. Allereerst was er de verschijning van ons boek Luilekkerland – 400 jaar koken in Nederland. Dat ging gepaard met veel aangenaam ophef en vertier. Allereerst kookten Charlotte en ik een historisch diner voor een select gezelschap van boekinkopers en pers. Vervolgens was er de grote presentatie, uiteraard bij de Bijzondere Collecties, voor genodigden en pers. En daarvoor, daartussen en daarna waren er optredens, lezingen (Geschiedenis Festival) en interviews. Vijf keer op de radio, stukken in de dagbladen, het kon niet op. Dat is trouwens nog helemaal niet over, want 7 november praten we bij Radio Noord-Holland en 8 kun je ons bekijken bij Omroep Max. En het allerbeste: iedereen lijkt ons boek te waarderen. Margriet noemde het zelfs een meesterwerk. Behalve in de boekhandel kun je het ook bij ons bestellen, met onze beider handtekeningen erin.

En dan waren er de truffels. Net als een jaar geleden begeleidde ik een flitsend lang weekend in Le Marche in Italië, georganiseerd door Wijnand Luttikholt van Ca’Palazzo. Wijnproeverijen met fantastische hapjes, stadsbezoeken, geschiedenis, het bekijken van een olijfperserij in vol bedrijf en riante maaltijden vulden onze dagen. Met een truffelzoeker en zijn hond struinden we door het bos en uiteraard kwamen er veel tartufi voorbij op onze borden, zowel de witte van Alba als de eerste zwarte wintertruffels. Wie nu al op de hoogte wil blijven van het truffelweekend in 2019 stuurt een mailtje naar wijnandluttikholt@hotmail.com.

Aansluitend verbleven Juliette en ik nog een weekje in de regio, kust en Urbino, om de culinaire batterij op te laden. Dat was bijzonder prettig: coniglio in porchetta, crescia con erbe straginate, pasatelli con ragù rosso, olive ascolane, chitarrina con i muscioli, pollo in potacchio, ik kan weer een hele tijd vooruit in de eigen keuken. Verslagen en recepten verschijnen dit winterseizoen hier op de site en in de Volkskrant!

 

 

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier!

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

Ambitieuze schrijvers en bloggers komen 12 november naar mijn workshop inspiratie en research, bij mij thuis in Koog aan de Zaan. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.