Smaakvertellingen

Herfstige update

Ik weet niet hoe u de oktobermaand hebt beleefd, maar bij mij was hij dit keer wel heel opwindend. Allereerst was er de verschijning van ons boek Luilekkerland – 400 jaar koken in Nederland. Dat ging gepaard met veel aangenaam ophef en vertier. Allereerst kookten Charlotte en ik een historisch diner voor een select gezelschap van boekinkopers en pers. Vervolgens was er de grote presentatie, uiteraard bij de Bijzondere Collecties, voor genodigden en pers. En daarvoor, daartussen en daarna waren er optredens, lezingen (Geschiedenis Festival) en interviews. Vijf keer op de radio, stukken in de dagbladen, het kon niet op. Dat is trouwens nog helemaal niet over, want 7 november praten we bij Radio Noord-Holland en 8 kun je ons bekijken bij Omroep Max. En het allerbeste: iedereen lijkt ons boek te waarderen. Margriet noemde het zelfs een meesterwerk. Behalve in de boekhandel kun je het ook bij ons bestellen, met onze beider handtekeningen erin.

En dan waren er de truffels. Net als een jaar geleden begeleidde ik een flitsend lang weekend in Le Marche in Italië, georganiseerd door Wijnand Luttikholt van Ca’Palazzo. Wijnproeverijen met fantastische hapjes, stadsbezoeken, geschiedenis, het bekijken van een olijfperserij in vol bedrijf en riante maaltijden vulden onze dagen. Met een truffelzoeker en zijn hond struinden we door het bos en uiteraard kwamen er veel tartufi voorbij op onze borden, zowel de witte van Alba als de eerste zwarte wintertruffels. Wie nu al op de hoogte wil blijven van het truffelweekend in 2019 stuurt een mailtje naar wijnandluttikholt@hotmail.com.

Aansluitend verbleven Juliette en ik nog een weekje in de regio, kust en Urbino, om de culinaire batterij op te laden. Dat was bijzonder prettig: coniglio in porchetta, crescia con erbe straginate, pasatelli con ragù rosso, olive ascolane, chitarrina con i muscioli, pollo in potacchio, ik kan weer een hele tijd vooruit in de eigen keuken. Verslagen en recepten verschijnen dit winterseizoen hier op de site en in de Volkskrant!

 

 

Op 17 april 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.