Smaakvertellingen

Historische-receptenwedstrijd Noord-Holland

Dol op oma’s suddervlees? Ontfutsel haar het recept en doe mee met de wedstrijd van Proef Noord-Holland. Het mij toegestuurde persbericht geeft meer duidelijkheid:  ‘Negen Noord-Hollandse topchefs zijn op zoek naar oude recepten, die zij vertalen naar eigentijdse gerechten. Stuur jouw historische Noord-Hollandse recept in en wie weet wie weet wordt jouw recept gepubliceerd in het kookboek de ‘Historische reisgids Proef Noord-Holland’ dat maart 2013 verschijnt. Tevens maak je kans op een masterclass van een sterrenchef of een diner in een sterrenrestaurant!’

Hierboven prijkt het fraai gefotografeerde beeldmerk van de wedstrijd. Maar is nu nu verknipt dapper of gewoon dom dat ze er zoveel paling in hebben verwerkt? Ik hou het op het laatste. Verder witte kool – verdedigbaar, daar wordt in Noord-Holland zuurkool van gemaakt – en zoiets als scharretjes. Hm. Maar het initiatief is aardig. Doe allemaal mee!

NIEUW! Deze zomer (zondag 28 juli – vrijdag 2 augustus) geef ik een vrolijke, korte cursus eetschrijven in de Ardèche. Klik hier voor informatie.

 

Op 7 oktober start in Utrecht een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

7 mei verschijnt het: mijn nieuwe boek Italië – mijn verhalen en recepten. Bestellen kan nu al, dan gaat het gesigneerd op de post zodra het bij mij binnenkomt. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Ik bedoel maar. Klik hier voor info en bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.