Smaakvertellingen

Historische-receptenwedstrijd Noord-Holland

Dol op oma’s suddervlees? Ontfutsel haar het recept en doe mee met de wedstrijd van Proef Noord-Holland. Het mij toegestuurde persbericht geeft meer duidelijkheid:  ‘Negen Noord-Hollandse topchefs zijn op zoek naar oude recepten, die zij vertalen naar eigentijdse gerechten. Stuur jouw historische Noord-Hollandse recept in en wie weet wie weet wordt jouw recept gepubliceerd in het kookboek de ‘Historische reisgids Proef Noord-Holland’ dat maart 2013 verschijnt. Tevens maak je kans op een masterclass van een sterrenchef of een diner in een sterrenrestaurant!’

Hierboven prijkt het fraai gefotografeerde beeldmerk van de wedstrijd. Maar is nu nu verknipt dapper of gewoon dom dat ze er zoveel paling in hebben verwerkt? Ik hou het op het laatste. Verder witte kool – verdedigbaar, daar wordt in Noord-Holland zuurkool van gemaakt – en zoiets als scharretjes. Hm. Maar het initiatief is aardig. Doe allemaal mee!

De dagen lengen, maar de herfst die we winter noemen woedt door. Wat te doen? Mijn boeken lezen natuurlijk! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en Luilekkerland, 400 jaar koken in Nederland, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

Zomerweek Italië 17-24 juni: Een droomoord in Le Marche, pittige schrijflessen, bezoeken aan wijnmakers en producenten van de heerlijkste specialiteiten, de zomerweek Italië wordt net zo’n feest als die in Frankrijk afgelopen jaar! Informatie.

Leren over culinaire geschiedenis? Culinair historica en dochter Charlotte en ik geven een 6-delige serie lezingen bij de Illustere School van de Universiteit van Amsterdam. Open voor iedereen! Klik hier voor info. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.