Smaakvertellingen

Historische-receptenwedstrijd Noord-Holland

Dol op oma’s suddervlees? Ontfutsel haar het recept en doe mee met de wedstrijd van Proef Noord-Holland. Het mij toegestuurde persbericht geeft meer duidelijkheid:  ‘Negen Noord-Hollandse topchefs zijn op zoek naar oude recepten, die zij vertalen naar eigentijdse gerechten. Stuur jouw historische Noord-Hollandse recept in en wie weet wie weet wordt jouw recept gepubliceerd in het kookboek de ‘Historische reisgids Proef Noord-Holland’ dat maart 2013 verschijnt. Tevens maak je kans op een masterclass van een sterrenchef of een diner in een sterrenrestaurant!’

Hierboven prijkt het fraai gefotografeerde beeldmerk van de wedstrijd. Maar is nu nu verknipt dapper of gewoon dom dat ze er zoveel paling in hebben verwerkt? Ik hou het op het laatste. Verder witte kool – verdedigbaar, daar wordt in Noord-Holland zuurkool van gemaakt – en zoiets als scharretjes. Hm. Maar het initiatief is aardig. Doe allemaal mee!

Vers verschenen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland, dat ik samen met dochter Charlotte schreef. We volgden 11 thema's dwars door de historische kookboeken van de Universiteit van Amsterdam, van eind 16e eeuw tot eind 20e. Huiver mee over de ontwikkelingen op groentegebied, bij het bereiden van gevogelte, in de tafelmanieren, bij het gebruik van vet. Grijns net als wij over de fotografie van vroeger of over de soms rammelende receptuur. Luilekkerland is een lekker lezend smulboek waar je wat van opsteekt! Met 62 recepten om ook zelf de historische keuken in te duiken. Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin!

En als je Luilekkerland aanschaft, wil je ook De grote Kleyn - culinair compendium erbij. Tot het eind van het jaar kost die in plaats van 45 euro slechts € 25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.