Wijn

Huiswijnen Aldi – 3 keer mis, 1 keer raak

Wie redelijke wijn wil drinken voor heel weinig geld, is het beste af met liters huiswijn. Hoewel, jarenlang was het bon ton om dan bij Aldi de Kaapse Pracht te gaan halen, doodvermoeid wit en naar autobanden dampend rood dat bij voldoende training binnengehouden kon worden als je je maar genoeg concentreerde op je financieel gewin. Het was dus een soort opluchting dat Aldi meldde nu met ‘gewone’ huiswijnen te komen. Vier soorten maar liefst, droog wit, halfzoet wit, rosé en rood. Eerst het goede nieuws? De droge witte is aardig. Knisperend fris, zeer fruitig, het kan haast niet anders of hier is het druivenras colombard gebruikt, dat men in Gascogne in Frankrijk tot grote opbrengsten overhaalt zonder dat het blij giechelende karakter verdwijnt. Natuurlijk, de wijn is niemandallend snel verdwenen na het doorslikken, maar dat geeft niks, voor dat geld.

De zoete witte is weeë zoete meuk, de rosé tot mijn verbazing droog maar nietszeggend met een wrangigheidje toe, en de rode te soepel en snoepjesachtig, met ook weer iets onaangenaams in de strot, achteraf. Nee, voor rood moet je toch echt naar de Hema of zo. Maar die droge witte, dat gaat best. Doorpakken, Aldi!

 

Aldi Huiswijn, wit droog, wit halfzoet, rosé, rood, € 3,29 (liter)

 

 

 

Op 17 april 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

1 reacties op “Huiswijnen Aldi – 3 keer mis, 1 keer raak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.