Wijn

Huiswijnen Aldi – 3 keer mis, 1 keer raak

Wie redelijke wijn wil drinken voor heel weinig geld, is het beste af met liters huiswijn. Hoewel, jarenlang was het bon ton om dan bij Aldi de Kaapse Pracht te gaan halen, doodvermoeid wit en naar autobanden dampend rood dat bij voldoende training binnengehouden kon worden als je je maar genoeg concentreerde op je financieel gewin. Het was dus een soort opluchting dat Aldi meldde nu met ‘gewone’ huiswijnen te komen. Vier soorten maar liefst, droog wit, halfzoet wit, rosé en rood. Eerst het goede nieuws? De droge witte is aardig. Knisperend fris, zeer fruitig, het kan haast niet anders of hier is het druivenras colombard gebruikt, dat men in Gascogne in Frankrijk tot grote opbrengsten overhaalt zonder dat het blij giechelende karakter verdwijnt. Natuurlijk, de wijn is niemandallend snel verdwenen na het doorslikken, maar dat geeft niks, voor dat geld.

De zoete witte is weeë zoete meuk, de rosé tot mijn verbazing droog maar nietszeggend met een wrangigheidje toe, en de rode te soepel en snoepjesachtig, met ook weer iets onaangenaams in de strot, achteraf. Nee, voor rood moet je toch echt naar de Hema of zo. Maar die droge witte, dat gaat best. Doorpakken, Aldi!

 

Aldi Huiswijn, wit droog, wit halfzoet, rosé, rood, € 3,29 (liter)

 

 

 

Vers verschenen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland, dat ik samen met dochter Charlotte schreef. We volgden 11 thema's dwars door de historische kookboeken van de Universiteit van Amsterdam, van eind 16e eeuw tot eind 20e. Huiver mee over de ontwikkelingen op groentegebied, bij het bereiden van gevogelte, in de tafelmanieren, bij het gebruik van vet. Grijns net als wij over de fotografie van vroeger of over de soms rammelende receptuur. Luilekkerland is een lekker lezend smulboek waar je wat van opsteekt! Met 62 recepten om ook zelf de historische keuken in te duiken. Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin!

En als je Luilekkerland aanschaft, wil je ook De grote Kleyn - culinair compendium erbij. Tot het eind van het jaar kost die in plaats van 45 euro slechts € 25.

Eén reactie op “Huiswijnen Aldi – 3 keer mis, 1 keer raak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.