Wijn

Indrukwekkende Bordeaux: Ronan by Clinet 2010

 

 

Wilt u achter aansluiten in de rij? Fijn, dank u. Welopgevoed wachten en kijken of er nog een doosje overblijft als u het loket bereikt, zo hoort dat. We hebben het hier namelijk over een koopje, over Zeer Lekkere Bordeaux voor een prikkie – relatief dan. En blijf er even bij, want als ik Bordeaux ga aanprijzen, is er wat aan de hand.

Al eeuwen maakt men grootse wijn in dat gebied. Plus sloten rommel. Die werd verkocht omdat er ‘Bordeaux’ op de fles stond. Oningewijden dachten dat het zo hoorde: rochelend, schurend rood, draadnagelend op de tong, met hooguit een lik sigarenkistgeur om het gebrek aan fruit te maskeren. Maar ziet! Zelfs in Bordeaux keert het tij. Nadat de ganse wereld had geleerd hoe sappig, fruitig rood te maken, kwamen de Bordelais mee. Maar wat zeur ik eigenlijk? De wijn die ik u ga aanbevelen komt helemaal niet uit die kringen van kromgetrokken achteroplopers. Het is er eentje van Ronan Laborde, de eigenaar van het prestigieuze Château Clinet in de Pomerol. Voor 100 procent bereid van merlotdruiven, een kleed van fluweel waarop zwarte bessen, bramen, splinters cederhout, tabak en brokken melkchocola zijn uitgespreid. Indrukwekkend goed en veel, veel te goedkoop.

 

Ronan by Clinet 2010, Bordeaux Supérieur, € 9,75

verkrijgbaar bij www.colaris.nl

 

 

 

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier!

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 9 februari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.