Wijn

Indrukwekkende Bordeaux: Ronan by Clinet 2010

 

 

Wilt u achter aansluiten in de rij? Fijn, dank u. Welopgevoed wachten en kijken of er nog een doosje overblijft als u het loket bereikt, zo hoort dat. We hebben het hier namelijk over een koopje, over Zeer Lekkere Bordeaux voor een prikkie – relatief dan. En blijf er even bij, want als ik Bordeaux ga aanprijzen, is er wat aan de hand.

Al eeuwen maakt men grootse wijn in dat gebied. Plus sloten rommel. Die werd verkocht omdat er ‘Bordeaux’ op de fles stond. Oningewijden dachten dat het zo hoorde: rochelend, schurend rood, draadnagelend op de tong, met hooguit een lik sigarenkistgeur om het gebrek aan fruit te maskeren. Maar ziet! Zelfs in Bordeaux keert het tij. Nadat de ganse wereld had geleerd hoe sappig, fruitig rood te maken, kwamen de Bordelais mee. Maar wat zeur ik eigenlijk? De wijn die ik u ga aanbevelen komt helemaal niet uit die kringen van kromgetrokken achteroplopers. Het is er eentje van Ronan Laborde, de eigenaar van het prestigieuze Château Clinet in de Pomerol. Voor 100 procent bereid van merlotdruiven, een kleed van fluweel waarop zwarte bessen, bramen, splinters cederhout, tabak en brokken melkchocola zijn uitgespreid. Indrukwekkend goed en veel, veel te goedkoop.

 

Ronan by Clinet 2010, Bordeaux Supérieur, € 9,75

verkrijgbaar bij www.colaris.nl

 

 

 

De cursus culinair schrijven en wijnschrijven van dit voorjaar is volgeboekt, maar op 7 oktober start een nieuwe! Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

NIEUW! Deze zomer (zondag 28-7 vrijdag 2-8) geef ik een vrolijke cursus eetschrijven in de Ardèche. Lichtvoetiger dan de ‘echte’, want het is vakantie natuurlijk. Klik hier voor informatie.

Hét cadeau voor 2019: Luilekkerland – 400 jaar koken in Nederland bestellen? Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin! En als je Luilekkerland aanschaft, wil je ook De grote Kleyn – culinair compendium erbij. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.