Wijn

Jean Bousquet Chardonnay 2008

Het Volkskrant Weekendmenu van deze keer bestaat uit mijn eigen tomaatjes met een vulling van Italiaanse salsa verde, gevolgd door een tompouce met geroosterde groenten van Loethe Olthuis, en een honingmousse met gepocheerde vruchten toe. Bij de tompouce bedacht ik een wel heel erg lekkere chardonnay uit het land van Máxima…

Waarom
Het heet wel tompouce van geroosterde groenten, maar als het om de ideale wijn gaat moet je je niet blindstaren op dat ‘groenten’. Niet alleen zijn ze geroosterd met olie, ze zitten tussen boterig bladerdeeg en krijgen smeuïg gezelschap van verse geitenkaas en tijm. Hier hoort geen strak schurend wijntje bij, maar iets guls, iets hartverwarmends, iets feestelijks. Mits wit. Dat dan weer wel.

Smaak
De Chardonnay 2008 van Bousquet uit de Tupungatostreek in Argentinië is vol en krachtig. Maar de ligging van de wijngaarden op 1200 meter hoogte heeft tevens gezorgd voor frisheid, een vleug citrus in de smaak en een bloemig aroma met zelfs een hint van eucalyptus. Geen hupsakeechardonnaytje, maar een wijn waarvan ook het derde glas nog boeit. Is het weekend, is het geen weekend?

Verkrijgbaar
Slijters, circa 9,30 euro.

De ideale cadeaus voor de feestdagen (of gewoon om de grauwe dagen door te komen): mijn boeken! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en andere boeken, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 26 januari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.