Wijn

Johanneshof Reinisch Pinot Noir Vom Steinfeld 2006

Het werd hoog tijd dat ik Regina Meij en haar Wijnkoperij Imperial in het zonnetje zet. Zij heeft met haar blote handen de schitterende wijn van Oostenrijk tot een hit gemaakt bij de sommeliers van de betere restaurants. Nu de consument nog. Kijk eens naar deze pinot noir van een bedrijf ten zuiden van Wenen.

Vlezig, zwoel, verleidelijk, zonder zwaar te worden. Fruit, dat is er, net als een vleug kruidigheid. Geknipt voor bij het hoen en andere lichtere vleessoorten.

Smaak

Pinot noir is de druif van de rode Bourgognes, maar in de Duitssprekende landen is hij al zeer lang aanwezig als ‘spätburgunder’. Dat men hem steeds vaker pinot noir gaat noemen, is om mee te gaan in de internationaal groeiende populariteit. En die is te danken aan de sappige lichtheid van de wijn. Blijkbaar worden we het zware werk van merlots, shiraz en cabernet sauvignon een beetje moe.

Verkrijgbaar

Wijnspeciaalzaken, 11,95 euro; verkoopadressen op www.imperialwijnkoperij.nl.

Vers verschenen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland, dat ik samen met dochter Charlotte schreef. We volgden 11 thema's dwars door de historische kookboeken van de Universiteit van Amsterdam, van eind 16e eeuw tot eind 20e. Huiver mee over de ontwikkelingen op groentegebied, bij het bereiden van gevogelte, in de tafelmanieren, bij het gebruik van vet. Grijns net als wij over de fotografie van vroeger of over de soms rammelende receptuur. Luilekkerland is een lekker lezend smulboek waar je wat van opsteekt! Met 62 recepten om ook zelf de historische keuken in te duiken. Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin!    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.