Wijn

Kanooga Shiraz 2007

Vandaag was ik weer aan de beurt om het Volkskrant Weekendmenu samen te stellen. Als hoofdgerecht werd het tamme-eendenborst met peer, voorafgegaan door een roereitje met zalm, mierik en tuinkers, en toe een chocoladetaartje. De wijn van deze week is gekozen bij de eend, en komt van de Hema.

Eend, peer, amandel, jeneverbessen, we hebben hier te maken met een gerecht met rood vlees en een zeer intense smaak waarin zoet een partijtje meeblaast. Daar zou je uitstekend een mollige, halfzoete witte wijn bij kunnen drinken. Maar daar kies ik dit keer niet voor. Het wordt een zeer volle rode uit Australië, uit de Barossastreek, ten noorden van Adelaide.

Smaak

De Kanooga Shiraz heeft eerst en vooral een fruitige smaak, maar dat mag je ook verwachten van Australiërs. Diep fruit, rijp fruit, van bramen en pruimen, met daarbij een vleug specerijen en iets dat op rokerigheid lijkt. De smaak is breed (14 procent alcohol!) en heel sappig, met een frisheid die prachtig aansluit bij het fruit van de peer. Kortom, precies wat het zijn moet.

Verkrijgbaar

Hema, 8,50 euro

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Nu verkrijgbaar in de boekhandel!

Op 7 oktober start in Utrecht een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.