Wijn

Kanooga Shiraz 2007

Vandaag was ik weer aan de beurt om het Volkskrant Weekendmenu samen te stellen. Als hoofdgerecht werd het tamme-eendenborst met peer, voorafgegaan door een roereitje met zalm, mierik en tuinkers, en toe een chocoladetaartje. De wijn van deze week is gekozen bij de eend, en komt van de Hema.

Eend, peer, amandel, jeneverbessen, we hebben hier te maken met een gerecht met rood vlees en een zeer intense smaak waarin zoet een partijtje meeblaast. Daar zou je uitstekend een mollige, halfzoete witte wijn bij kunnen drinken. Maar daar kies ik dit keer niet voor. Het wordt een zeer volle rode uit Australië, uit de Barossastreek, ten noorden van Adelaide.

Smaak

De Kanooga Shiraz heeft eerst en vooral een fruitige smaak, maar dat mag je ook verwachten van Australiërs. Diep fruit, rijp fruit, van bramen en pruimen, met daarbij een vleug specerijen en iets dat op rokerigheid lijkt. De smaak is breed (14 procent alcohol!) en heel sappig, met een frisheid die prachtig aansluit bij het fruit van de peer. Kortom, precies wat het zijn moet.

Verkrijgbaar

Hema, 8,50 euro

De ideale cadeaus voor de feestdagen (of gewoon om de grauwe dagen door te komen): mijn boeken! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en andere boeken, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 26 januari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.