Smaakvertellingen

Karins Nieuwe Boek!

Karin Luiten heeft weer een nieuwe boreling, een vers boek, bij een voor haar al even verse uitgever, Nieuw Amsterdam. ‘Koken met Karin’ heet het. Je moet er maar opkomen hè. En natuurlijk is het vooral in stralend rood uitgevoerd, net als Karin zelf. Nou ja, gedeeltelijk dan. Lippen, schoenen, jurk, schort. De ondertitel luidt ‘Zonder pakjes of zakjes’. Nu roep ik dat jaren, maar Karin heeft het tot thema verheven. Ter lering maar zeker ook ter vermaak heeft zij de etiketten van hele slierten pakjes en zakjes overgeschreven, een kolkende stroom van e-nummers, emulgatoren, stabilators en wat al niet meer. Om vervolgens te laten zien hoe je in een handomdraai – dat is toch wel Karins signatuur – eenzelfde gerecht, saus en hap in elkaar zet zonder dat kant-en-klaar gedoe.

“O maar daar staan lekkere dingen in,” riep dochterlief bij het openslaan van het boek. Dat inmiddels dus ook foetsie is. Het zal wel ergens tussen wiskunde- en geschiedenisboeken liggen. Kortom, het spreekt aan. Bij u ongetwijfeld ook, dus hol met 16,95 naar de winkel, of bestel het met handtekening bij Karin zelf.

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier!

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 9 februari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.