Smaakvertellingen

Karins Nieuwe Boek!

Karin Luiten heeft weer een nieuwe boreling, een vers boek, bij een voor haar al even verse uitgever, Nieuw Amsterdam. ‘Koken met Karin’ heet het. Je moet er maar opkomen hè. En natuurlijk is het vooral in stralend rood uitgevoerd, net als Karin zelf. Nou ja, gedeeltelijk dan. Lippen, schoenen, jurk, schort. De ondertitel luidt ‘Zonder pakjes of zakjes’. Nu roep ik dat jaren, maar Karin heeft het tot thema verheven. Ter lering maar zeker ook ter vermaak heeft zij de etiketten van hele slierten pakjes en zakjes overgeschreven, een kolkende stroom van e-nummers, emulgatoren, stabilators en wat al niet meer. Om vervolgens te laten zien hoe je in een handomdraai – dat is toch wel Karins signatuur – eenzelfde gerecht, saus en hap in elkaar zet zonder dat kant-en-klaar gedoe.

“O maar daar staan lekkere dingen in,” riep dochterlief bij het openslaan van het boek. Dat inmiddels dus ook foetsie is. Het zal wel ergens tussen wiskunde- en geschiedenisboeken liggen. Kortom, het spreekt aan. Bij u ongetwijfeld ook, dus hol met 16,95 naar de winkel, of bestel het met handtekening bij Karin zelf.

Vers verschenen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland, dat ik samen met dochter Charlotte schreef. We volgden 11 thema's dwars door de historische kookboeken van de Universiteit van Amsterdam, van eind 16e eeuw tot eind 20e. Huiver mee over de ontwikkelingen op groentegebied, bij het bereiden van gevogelte, in de tafelmanieren, bij het gebruik van vet. Grijns net als wij over de fotografie van vroeger of over de soms rammelende receptuur. Luilekkerland is een lekker lezend smulboek waar je wat van opsteekt! Met 62 recepten om ook zelf de historische keuken in te duiken. Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin!

En als je Luilekkerland aanschaft, wil je ook De grote Kleyn - culinair compendium erbij. Tot het eind van het jaar kost die in plaats van 45 euro slechts € 25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.