Smaakvertellingen

Karins Nieuwe Boek!

Karin Luiten heeft weer een nieuwe boreling, een vers boek, bij een voor haar al even verse uitgever, Nieuw Amsterdam. ‘Koken met Karin’ heet het. Je moet er maar opkomen hè. En natuurlijk is het vooral in stralend rood uitgevoerd, net als Karin zelf. Nou ja, gedeeltelijk dan. Lippen, schoenen, jurk, schort. De ondertitel luidt ‘Zonder pakjes of zakjes’. Nu roep ik dat jaren, maar Karin heeft het tot thema verheven. Ter lering maar zeker ook ter vermaak heeft zij de etiketten van hele slierten pakjes en zakjes overgeschreven, een kolkende stroom van e-nummers, emulgatoren, stabilators en wat al niet meer. Om vervolgens te laten zien hoe je in een handomdraai – dat is toch wel Karins signatuur – eenzelfde gerecht, saus en hap in elkaar zet zonder dat kant-en-klaar gedoe.

“O maar daar staan lekkere dingen in,” riep dochterlief bij het openslaan van het boek. Dat inmiddels dus ook foetsie is. Het zal wel ergens tussen wiskunde- en geschiedenisboeken liggen. Kortom, het spreekt aan. Bij u ongetwijfeld ook, dus hol met 16,95 naar de winkel, of bestel het met handtekening bij Karin zelf.

De ideale cadeaus om de grauwe dagen door te komen: mijn boeken! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en Luilekkerland, 400 jaar koken in Nederland, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

Zomerweek Italië 17-24 juni: Een droomoord in Le Marche, pittige schrijflessen, bezoeken aan wijnmakers en producenten van de heerlijkste specialiteiten, de zomerweek Italië wordt net zo’n feest als die in Frankrijk afgelopen jaar! Informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.