Smaakvertellingen

Keith Floyd overleden

Ai, dat doet zeer. Ik heb er zelfs verdriet van: Keith Floyd is overleden, 14 september, op 65-jarige leeftijd. Floyd was de tv-kok die alles belichaamde wat ik mooi vond aan koken. Vanaf 1985 zette hij een nieuwe standaard bij de BBC. Floyd ging op lokatie, kookte bij mensen thuis en liet doodleuk zien wat er mis ging. Eten was altijd splendid, vooropgesteld dat er een glas onder handbereik was. Mijn allereerste artikel, in 1988 gepubliceerd in het blad van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, ging over Floyd en zijn avonturen in de serie Floyd on France, waaruit hier een stukje op youtube:

Floyd dronk te veel. Maar als je, net als ik, de definitie van een ‘drankprobleem’ geeft als ‘zo veel drinken dat anderen er last van hebben’ ging dat voor hem beslist niet op. Integendeel, althans wat de kijkers betreft; over de crew en de mensen in zijn directe omgeving kan ik niks zeggen. Floyds brille kwam voor een belangrijk deel uit de fles. Maar ach, dear gastronauts, wat kan mij dat schelen?
Nu ga ik me er nog even sterk voor maken dat de Volkskrant de serie Floyd on France op DVD gaat verkopen. Daar moet nog iets aan gedaan worden, want vooralsnog is hij niet te krijgen, ook niet bij amazon.

De ideale cadeaus voor de feestdagen (of gewoon om de grauwe dagen door te komen): mijn boeken! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en andere boeken, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 26 januari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.