Smaakvertellingen

Keith Floyd overleden

Ai, dat doet zeer. Ik heb er zelfs verdriet van: Keith Floyd is overleden, 14 september, op 65-jarige leeftijd. Floyd was de tv-kok die alles belichaamde wat ik mooi vond aan koken. Vanaf 1985 zette hij een nieuwe standaard bij de BBC. Floyd ging op lokatie, kookte bij mensen thuis en liet doodleuk zien wat er mis ging. Eten was altijd splendid, vooropgesteld dat er een glas onder handbereik was. Mijn allereerste artikel, in 1988 gepubliceerd in het blad van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, ging over Floyd en zijn avonturen in de serie Floyd on France, waaruit hier een stukje op youtube:

Floyd dronk te veel. Maar als je, net als ik, de definitie van een ‘drankprobleem’ geeft als ‘zo veel drinken dat anderen er last van hebben’ ging dat voor hem beslist niet op. Integendeel, althans wat de kijkers betreft; over de crew en de mensen in zijn directe omgeving kan ik niks zeggen. Floyds brille kwam voor een belangrijk deel uit de fles. Maar ach, dear gastronauts, wat kan mij dat schelen?
Nu ga ik me er nog even sterk voor maken dat de Volkskrant de serie Floyd on France op DVD gaat verkopen. Daar moet nog iets aan gedaan worden, want vooralsnog is hij niet te krijgen, ook niet bij amazon.

NIEUW! Deze zomer (zondag 28 juli – vrijdag 2 augustus) geef ik een vrolijke, korte cursus eetschrijven in de Ardèche. Klik hier voor informatie.

 

Op 7 oktober start in Utrecht een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

7 mei verschijnt het: mijn nieuwe boek Italië – mijn verhalen en recepten. Bestellen kan nu al, dan gaat het gesigneerd op de post zodra het bij mij binnenkomt. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Ik bedoel maar. Klik hier voor info en bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.