Smaakvertellingen

Keith Floyd overleden

Ai, dat doet zeer. Ik heb er zelfs verdriet van: Keith Floyd is overleden, 14 september, op 65-jarige leeftijd. Floyd was de tv-kok die alles belichaamde wat ik mooi vond aan koken. Vanaf 1985 zette hij een nieuwe standaard bij de BBC. Floyd ging op lokatie, kookte bij mensen thuis en liet doodleuk zien wat er mis ging. Eten was altijd splendid, vooropgesteld dat er een glas onder handbereik was. Mijn allereerste artikel, in 1988 gepubliceerd in het blad van de Alliance Gastronomique NĂ©erlandaise, ging over Floyd en zijn avonturen in de serie Floyd on France, waaruit hier een stukje op youtube:

Floyd dronk te veel. Maar als je, net als ik, de definitie van een ‘drankprobleem’ geeft als ‘zo veel drinken dat anderen er last van hebben’ ging dat voor hem beslist niet op. Integendeel, althans wat de kijkers betreft; over de crew en de mensen in zijn directe omgeving kan ik niks zeggen. Floyds brille kwam voor een belangrijk deel uit de fles. Maar ach, dear gastronauts, wat kan mij dat schelen?
Nu ga ik me er nog even sterk voor maken dat de Volkskrant de serie Floyd on France op DVD gaat verkopen. Daar moet nog iets aan gedaan worden, want vooralsnog is hij niet te krijgen, ook niet bij amazon.

Op 17 april 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.