Smaakvertellingen

Koken met Karin Handboek Oven: een standaardwerk!

Hoera! Eindelijk weet ik dan hoe ik aangekoekte ovenroosters blinkend schoon moet krijgen. Het is maar een kleinigheidje uit de stortvloed aan zaken die het Handboek Oven over me uitstrooit. En nee, dat zijn niet alleen tips op schoonmaakgebied. Karin Luiten was at it again en zet een standaardwerk neer waar we decennia mee toe gaan kunnen. Koester deze bundel, dan kun je het aan je kleinkinderen vermaken. Zelden zag ik zo’n compleet ovenboek. Het gaat over hartig en over zoet en bevat een likkebaardende rits van recepten, maar het belangrijkste is de overduidelijke ervaring die eruit spreekt. Karin heeft alles al fout laten gaan wat er fout kon gaan, en kan er ons zo voor behoeden. Geen recept of er staan tips uit de praktijk, handigheidjes en slimme oplossingen. Natuurlijk is alles weer geillustreerd door de hand van de niet zo strenge meesteres zelf. En mocht dat allemaal een te losse indruk geven: Karin prijkt in stijlvolle glorie op enkele vierkleurenfoto’s in het binnenwerk en op het omslag. Zo stijlvol dat ik maar u en mevrouw tegen haar ga zeggen, de volgende keer. Uit de eerste hand kan ik verder vertellen dat wat er uit haar oven komt om te smullen is, dus laat ik hopen dat die volgende keer snel komt. Bij haar thuis.

 

Koken met Karin Handboek Oven, uitg. Nieuw Amsterdam, € 19,95. Bestellen doe je natuurlijk bij Karin zelf.

 

P.S. Wist je dat Karin komend winterseizoen een gastles komt geven bij mijn Academie Culinair Schrijven? Schrijf je in op de nieuwsbrief en je blijft op de hoogte!

 

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier!

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 9 februari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.