Wijn

La Cocotera Chardonnay 2009

Vanuit de Bourgogne aandacht voor een wijn uit Chili. En waarom deze Cocotera? Omdat het soms wel eens lekker is om niet voor dat ranke en subtiele te kiezen. Cocotera’s chardonnay, uit de Valle Central in Chili, is lekker dellerig, peroxideblond, met een parfum van ronkend tropisch fruit, boter en een hint van vanille die gezien de prijs wel van ‘wood chips’ moet komen, snippers eiken die men in een maxi-theezak in de wijn hangt, als voordelige imitatie van rijping in vaten. Geoefende proevertjes zullen bemerken dat hij net niet helemaal droog is: perfect bij de aspergetaart in de Volkskrant Weekendmenu van vandaag. En bij kip en milde kaas en nog zo wat. Nee, rank is hij niet. Maar wel erg lekker. Om tegenaan te leunen na een zware werkdag.

Verkrijgbaar

C1000, euro 2,99.

Vers verschenen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland, dat ik samen met dochter Charlotte schreef. We volgden 11 thema's dwars door de historische kookboeken van de Universiteit van Amsterdam, van eind 16e eeuw tot eind 20e. Huiver mee over de ontwikkelingen op groentegebied, bij het bereiden van gevogelte, in de tafelmanieren, bij het gebruik van vet. Grijns net als wij over de fotografie van vroeger of over de soms rammelende receptuur. Luilekkerland is een lekker lezend smulboek waar je wat van opsteekt! Met 62 recepten om ook zelf de historische keuken in te duiken. Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin!

En als je Luilekkerland aanschaft, wil je ook De grote Kleyn - culinair compendium erbij. Tot het eind van het jaar kost die in plaats van 45 euro slechts € 25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.