Wijn

La Cocotera Chardonnay 2009

Vanuit de Bourgogne aandacht voor een wijn uit Chili. En waarom deze Cocotera? Omdat het soms wel eens lekker is om niet voor dat ranke en subtiele te kiezen. Cocotera’s chardonnay, uit de Valle Central in Chili, is lekker dellerig, peroxideblond, met een parfum van ronkend tropisch fruit, boter en een hint van vanille die gezien de prijs wel van ‘wood chips’ moet komen, snippers eiken die men in een maxi-theezak in de wijn hangt, als voordelige imitatie van rijping in vaten. Geoefende proevertjes zullen bemerken dat hij net niet helemaal droog is: perfect bij de aspergetaart in de Volkskrant Weekendmenu van vandaag. En bij kip en milde kaas en nog zo wat. Nee, rank is hij niet. Maar wel erg lekker. Om tegenaan te leunen na een zware werkdag.

Verkrijgbaar

C1000, euro 2,99.

Mijn boeken De grote Kleyn, Luilekkerland en Italië – mijn verhalen en recepten zijn ideale cadeaus voor het voorjaar, om nog maar te zwijgen van Charlottes vers verschenen boek Trek, eten onderweg – toen en nu! En bij ons kun je ze gesigneerd krijgen. Klik hier om ze te bestellen.

Op 27 september 2021 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe mee met de workshops Kookboek Maken (30 mei 2021) of Inspiratie en Research (datum te bepalen zodra corona het toestaat). Klik hier voor informatie. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.