Wijn

La Cocotera Chardonnay 2009

Vanuit de Bourgogne aandacht voor een wijn uit Chili. En waarom deze Cocotera? Omdat het soms wel eens lekker is om niet voor dat ranke en subtiele te kiezen. Cocotera’s chardonnay, uit de Valle Central in Chili, is lekker dellerig, peroxideblond, met een parfum van ronkend tropisch fruit, boter en een hint van vanille die gezien de prijs wel van ‘wood chips’ moet komen, snippers eiken die men in een maxi-theezak in de wijn hangt, als voordelige imitatie van rijping in vaten. Geoefende proevertjes zullen bemerken dat hij net niet helemaal droog is: perfect bij de aspergetaart in de Volkskrant Weekendmenu van vandaag. En bij kip en milde kaas en nog zo wat. Nee, rank is hij niet. Maar wel erg lekker. Om tegenaan te leunen na een zware werkdag.

Verkrijgbaar

C1000, euro 2,99.

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier!

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 9 februari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.