Wijn

Les Hauts de Janeil Syrah Rosé 2009

Waarom deze rosé? Allereerst omdat het rosétijd is. Maar ja, dan moet zo’n wijn wel passen bij de vis met zijn anijssmaak van gisteren. Een beetje pit hebben, naast al dat zonnige roze gebloos. En dan weer niet zo’n hupsakeeig zuurtjesaroma en verstopte zoetjes, want dat hoort allerminst bij het Zuid-Franse zomergevoel, bij stoppelig geschroeide heuvels en wilde venkel…

Het werd een rosé uit de Languedoc, van de syrahdruif. Die levert kracht en intense fruitgeuren aan vooral rode wijnen. In combinatie met bepaalde gistsoorten kan er in rosés precies dat hupsakeeig aroma ontstaan waar ik een hekel aan heb, maar het is bij deze Hauts de Janeil keurig vermeden. Hij is afkomstig van een bedrijf in Maury, op de zuidelijke flanken van het Corbièresmassief. Vanwaar je de zeebaarzen bijna in de Middellandse Zee kunt zien spartelen.

Verkrijgbaar

Wijnwinkels van Gastrovino (adressen op www.gastrovino.nl), 6,95 euro.

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier!

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 9 februari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.