Smaakvertellingen

Lezing Peter Klosse groot succes

 

 

Meer dan honderd bezoekers in de zaal en een fantastische spreker daarvoor, dat was de eerste Okuralezing van 2014 van de Academie Culinair Schrijven. Peter Klosse nam met aansprekend enthousiasme het ganse gezelschap mee op een onderzoekingstocht naar smaak en proeven of, volgens hem nog scherper, naar het fenomeen ‘lekker’. Voor heel velen van de aanwezigen kwamen veel van zijn overwegingen en inzichten als gloednieuw. Geen wonder, want volgens Klosse is de wetenschappelijke belangstelling voor proeven in de niet puur fysiologische zin kersvers. Onderzoek naar smaakpapillen van meervallen en grondeekhoorns is er zat; naar de beleving van mensen nog nauwelijks. Wie niet aanwezig was, had ongelijk. Maar er is hoop: komende week verschijnt Klosses nieuwe boek, The Essence of Gastronomy. En over een vertaling in het Nederlands wordt druk overlegd…

 

Op dus naar de volgende lezingen van de Academie Culinair Schrijven. De eerste op het programma is die over eten voor peuters en kinderen, op 28 januari. Daarna volgen er over wijngeschiedenis, over voedingskunde en het oerdieet, over 19e-eeuws eten in Nederland, een gastronomische toekomstvisie en tot slot een lezing over WordPress. Wees erbij! Informatie staat hier.

 

De ideale cadeaus voor de feestdagen (of gewoon om de grauwe dagen door te komen): mijn boeken! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en andere boeken, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 26 januari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.