Smaakvertellingen

Lezing Peter Klosse groot succes

 

 

Meer dan honderd bezoekers in de zaal en een fantastische spreker daarvoor, dat was de eerste Okuralezing van 2014 van de Academie Culinair Schrijven. Peter Klosse nam met aansprekend enthousiasme het ganse gezelschap mee op een onderzoekingstocht naar smaak en proeven of, volgens hem nog scherper, naar het fenomeen ‘lekker’. Voor heel velen van de aanwezigen kwamen veel van zijn overwegingen en inzichten als gloednieuw. Geen wonder, want volgens Klosse is de wetenschappelijke belangstelling voor proeven in de niet puur fysiologische zin kersvers. Onderzoek naar smaakpapillen van meervallen en grondeekhoorns is er zat; naar de beleving van mensen nog nauwelijks. Wie niet aanwezig was, had ongelijk. Maar er is hoop: komende week verschijnt Klosses nieuwe boek, The Essence of Gastronomy. En over een vertaling in het Nederlands wordt druk overlegd…

 

Op dus naar de volgende lezingen van de Academie Culinair Schrijven. De eerste op het programma is die over eten voor peuters en kinderen, op 28 januari. Daarna volgen er over wijngeschiedenis, over voedingskunde en het oerdieet, over 19e-eeuws eten in Nederland, een gastronomische toekomstvisie en tot slot een lezing over WordPress. Wees erbij! Informatie staat hier.

 

De dagen lengen, maar de herfst die we winter noemen woedt door. Wat te doen? Mijn boeken lezen natuurlijk! Italië, mijn verhalen en recepten, De grote Kleyn en Luilekkerland, 400 jaar koken in Nederland, alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

Zomerweek Italië 17-24 juni: Een droomoord in Le Marche, pittige schrijflessen, bezoeken aan wijnmakers en producenten van de heerlijkste specialiteiten, de zomerweek Italië wordt net zo’n feest als die in Frankrijk afgelopen jaar! Informatie.

Leren over culinaire geschiedenis? Culinair historica en dochter Charlotte en ik geven een 6-delige serie lezingen bij de Illustere School van de Universiteit van Amsterdam. Open voor iedereen! Klik hier voor info. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.