Links

    • Bouillon!
      Geen hupsakee-glossy maar een echt culinair blad met aandacht voor tekst, voor stijl, voor alles wat lekker is!
    • Winebusiness
      Charlotte van Zummerens dagelijkse update met info uit de wijnwereld.
    • Koken-blogo en Koken met Karin
      Twee sites maar liefst, beide met de vrolijke culinaire content van collega Karin Luiten.
    • Foodtube
      Voor lekkerbekken die liever kijken dan lezen: bewegende beelden, filmpjes dus, over koken, wijn en wat dies meer zij.
    • Wijnkronieken
      Collega en wijnhistorica Mariëlla Beukers vult een verrukkelijk blog over vineuze zaken.
    • Foodlog
      Het scherpste culinaire platform met discussies en productinfo.
    • Hubrecht Duijker
      Toelichting overbodig…
    • Aziatische ingrediënten
      Alles over de producten van de toko die je niet kent, met beschrijvingen, beoordelingen en toepassingen. Eindelijk wegwijs in het Oosterse repertoire!
    • Bruinebonenbende
      Alles over een van mijn liefste ingrediënten: peulvruchten. Kikkererwten, linzen, bonen, doperwtjes, pronkbonen, chili beans…
    • Wijninformatiecentrum
      Zinnige info en een database om op te zoeken wie welke wijn importeert.
    • Slow Food Nederland
      Langzaam en ideëel.
    • Het wijninstituut
      Wijncursussen en andere activiteiten van André Sauerbier.
    • Kookvakantie Wouter Udo
      Smakelijke kookcursussen in de Ardèche.
    • Nederlands Concertkoor
      Niet culinair, nee. Mijn andere leven… en dat al 35 jaar.
Vers verschenen: Luilekkerland - 400 jaar koken in Nederland, dat ik samen met dochter Charlotte schreef. We volgden 11 thema's dwars door de historische kookboeken van de Universiteit van Amsterdam, van eind 16e eeuw tot eind 20e. Huiver mee over de ontwikkelingen op groentegebied, bij het bereiden van gevogelte, in de tafelmanieren, bij het gebruik van vet. Grijns net als wij over de fotografie van vroeger of over de soms rammelende receptuur. Luilekkerland is een lekker lezend smulboek waar je wat van opsteekt! Met 62 recepten om ook zelf de historische keuken in te duiken. Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin!

En als je Luilekkerland aanschaft, wil je ook De grote Kleyn - culinair compendium erbij. Tot het eind van het jaar kost die in plaats van 45 euro slechts € 25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.