Wijn

Mont Tauch Muscat de Rivesaltes

Een zoete wijn dit keer, een frisse, rijke Muscat de Rivesaltes bij Loethe Olthuis’ nagerecht uit het Volkskrant Weekendmenu. Dat zijn namelijk gefrituurde aardbeien, ja ja, met een sabayon met muntlikeur, de Franse crème de menthe.

Waarom

Volle, zoete smaken bepalen het nagerecht van deze week. De aardbeien en de munt uit de crème de menthe geven weliswaar wat frisheid in smaak en geur, maar heel fris of luchtig wordt het niet. Eerst trok ik een fles Clairette de Die Tradition open, die voor de helft van muskaatdruiven wordt gemaakt, en vrolijk bruist. Maar nee, hij was te licht. Er was zwaarder geschut nodig: een versterkte muskaatwijn uit de Roussillon, Muscat de Rivesaltes.

Smaak

Intens zoet, dat is de Muscat de Rivesaltes van Mont Tauch, een coöperatie aan de zuidkant van het Corbièresmassiefje. Zoet en geurig en verleidelijk voluptueus, met dat kenmerkend zwoele van muskaat en zelfs een hint van munt. Een echte versierwijn, om beloftevolle etentjes af te sluiten. Geknipt voor dit werk dus. En gelukkig is er ook frisheid aanwezig, anders zouden je tanden helemaal zo gaan rammelen.

Verkrijgbaar

Mitra, 8,49 euro 0,5 l.

De cursus culinair schrijven en wijnschrijven van dit voorjaar is volgeboekt, maar op 7 oktober start een nieuwe! Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

Hét cadeau voor 2019: Luilekkerland – 400 jaar koken in Nederland bestellen? Klik hier voor meer informatie en om het te bestellen, natuurlijk met onze beider handtekeningen erin! En als je Luilekkerland aanschaft, wil je ook De grote Kleyn – culinair compendium erbij. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.