Wijn

Mont Tauch Muscat de Rivesaltes

Een zoete wijn dit keer, een frisse, rijke Muscat de Rivesaltes bij Loethe Olthuis’ nagerecht uit het Volkskrant Weekendmenu. Dat zijn namelijk gefrituurde aardbeien, ja ja, met een sabayon met muntlikeur, de Franse crème de menthe.

Waarom

Volle, zoete smaken bepalen het nagerecht van deze week. De aardbeien en de munt uit de crème de menthe geven weliswaar wat frisheid in smaak en geur, maar heel fris of luchtig wordt het niet. Eerst trok ik een fles Clairette de Die Tradition open, die voor de helft van muskaatdruiven wordt gemaakt, en vrolijk bruist. Maar nee, hij was te licht. Er was zwaarder geschut nodig: een versterkte muskaatwijn uit de Roussillon, Muscat de Rivesaltes.

Smaak

Intens zoet, dat is de Muscat de Rivesaltes van Mont Tauch, een coöperatie aan de zuidkant van het Corbièresmassiefje. Zoet en geurig en verleidelijk voluptueus, met dat kenmerkend zwoele van muskaat en zelfs een hint van munt. Een echte versierwijn, om beloftevolle etentjes af te sluiten. Geknipt voor dit werk dus. En gelukkig is er ook frisheid aanwezig, anders zouden je tanden helemaal zo gaan rammelen.

Verkrijgbaar

Mitra, 8,49 euro 0,5 l.

Op 17 april 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.