Wijn

Mont Tauch Muscat de Rivesaltes

Een zoete wijn dit keer, een frisse, rijke Muscat de Rivesaltes bij Loethe Olthuis’ nagerecht uit het Volkskrant Weekendmenu. Dat zijn namelijk gefrituurde aardbeien, ja ja, met een sabayon met muntlikeur, de Franse crème de menthe.

Waarom

Volle, zoete smaken bepalen het nagerecht van deze week. De aardbeien en de munt uit de crème de menthe geven weliswaar wat frisheid in smaak en geur, maar heel fris of luchtig wordt het niet. Eerst trok ik een fles Clairette de Die Tradition open, die voor de helft van muskaatdruiven wordt gemaakt, en vrolijk bruist. Maar nee, hij was te licht. Er was zwaarder geschut nodig: een versterkte muskaatwijn uit de Roussillon, Muscat de Rivesaltes.

Smaak

Intens zoet, dat is de Muscat de Rivesaltes van Mont Tauch, een coöperatie aan de zuidkant van het Corbièresmassiefje. Zoet en geurig en verleidelijk voluptueus, met dat kenmerkend zwoele van muskaat en zelfs een hint van munt. Een echte versierwijn, om beloftevolle etentjes af te sluiten. Geknipt voor dit werk dus. En gelukkig is er ook frisheid aanwezig, anders zouden je tanden helemaal zo gaan rammelen.

Verkrijgbaar

Mitra, 8,49 euro 0,5 l.

***

19-22 oktober begeleid ik een korte, spannende truffelreis naar Italië. Vorig jaar was het een groot succes, dit jaar uiteraard weer. Flitsreis mee naar de nazomer in De Marken! Klik hier voor details.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *