Wijn

Moscato d’Asti Dolce Sogno

Bij zoet hoort zoet. Dat kun je bij de Franse aardbeientaart invullen door Monbazillac te nemen, of Sauternes, maar dat betekent suiker, suiker en nog eens suiker (van de druif). Hetzelfde geldt voor veel muskaatwijnen uit Frankrijk of Spanje; het is maar zelden dat ze naast al hun zoet voldoende zuur hebben om gelijke pas te houden met de aardbeien. Er is een veel vrolijker, lenteachtiger alternatief: Moscato d’Asti.

Smaak

Moscato d’Asti is een uiterst frisse muskaatwijn uit Noord-Italië, die zoet gehouden wordt door halverwege de vergisting met kou het proces te stoppen. Er is dan slechts een procent of zes alcohol en lekker wat onvergiste druivensuiker, die de wijn zoet maakt. Daarbij bruist hij ook nog licht. Deze versie van Dolce Sogno (zoete droom) barst uit zijn voegen van fruitigheid.

Verkrijgbaar bij

Moscato d’Asti 2007, Dolce Sogno, winkels aangesloten bij de Wijnkring (www.wijnkring.nl), 8,55 euro.

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier!

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

Ambitieuze schrijvers en bloggers komen 12 november naar mijn workshop inspiratie en research, bij mij thuis in Koog aan de Zaan. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.