Wijn

Nals Magreid Pinot Bianco

Een beetje laat, maar hier is dan toch de wijn bij het Volkskrant Weekendmenu van afgelopen zaterdag. Een Weekendmenu dat ik trouwens van harte kan aanbevelen, met tagliatelle met garnalen, olijven en whisky vooraf, snoekbaarsfilet met Pedro Ximenez, krokante kool en gefrituurde knoflook als pièce de résistence en toe een Stilton tiramisù van Volkskrantcollega Nanda Troost. Maar goed, hier dan eerst de wijn bij de vis: een verrukkelijke pinot bianco uit Alto Adige.

Waarom

Uit puur enthousiasme. Ik ben voor deze rubriek terughoudend als het om wijnen van meer dan een tientje gaat, maar deze witte uit Alto Adige/Südtirol, het Duitssprekende gedeelte van Italië, mag toch. Gewoon omdat hij zo vreselijk lekker is. En zo vaak is het niet dat je een wijn met de hoogste waardering in de prestigieuze Gambero Rossogids voor 11,50 kunt krijgen.

Smaak

Nals Magreid is een coöperatie die werkt op het hoge niveau dat in Südtirol zo langzamerhand standaard is geworden. Deze Pinot Bianco Sirmian is helder als een bergbeek en smaakt nog stukken beter, fris, bloemig en mineralig, stenig, tegelijk. Bij elke snif en slok lijkt er weer iets anders naar boven te komen. Hij heeft stevigheid genoeg om bij vis, PX en kool te passen.

Verkrijgbaar bij www.avintage.nl, 11,50 euro.

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier!

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 9 februari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.