Smaakvertellingen

Nieuwe wind, oude berichten

Lieve, beste, vriendelijke lezers, er gaat een nieuwe wind waaien op mijn site. Jarenlang heb ik mijn stukjes voor de Volkskrant hier gepubliceerd, eerst nog op de dag zelf, de laatste tijd een etmaal later. Maar de kranten hebben het moeilijk. Ik ontving een echte papieren brief van de hoofdredacteur – samen met alle andere freelancers trouwens – met daarin het verzoek voortaan een vertraging van drie maanden in te bouwen.

Ach ja, het moet. Copyright is onvervreemdbaar, in principe kan ik met mijn teksten doen wat ik wil, maar we hebben het hier wel over een samenwerking. Die drie maanden krijgen ze dus, bij de Volkskrant. In die tijd kunnen ze proberen via de eigen site en via Blendle geld te verdienen met onze, en dus ook mijn, stukken.

Kortom, op deze webplek verschijnen niet meer met klokse regelmaat mijn laatste Volkskeukens en wijnbesprekingen. En aangezien ik in mijn teksten met de seizoenen meega, zal ik ze ook niet na drie maanden plaatsen; dat slaat dan vaak nergens op. Ouder materiaal gaat hier verschijnen, stukjes van voor de tijd dat ik überhaupt iets in deze blogstructuur zette.

Op 17 april 2025 start een nieuwe cursus culinair/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Of doe op maandagavond 28 oktober mee met de workshop Kookboek Maken! Klik hier voor informatie.

 

 

9 reacties op “Nieuwe wind, oude berichten

  1. Hallo Onno,
    Jammer maar begrijpelijk. Ik weet alleen nog niet hoe dat werkt met Blendle. Ik zou via hen wel een abonnement willen hebben op jouw wijnstukjes. Ik blij, Volkskrant blij en jij op termijn ook blij (bij je volgende contractonderhandelingen). Als jij weet hoe ik dat moet aanpakken, dan hoor ik dat graag van je.
    Groet,
    Emmy Bootsman
    Allemanja vinotheek – Zaandijk

  2. Tijd voor een eigen commerciële formule? Zelf via Blendle? YouTube? Facebook? 220 Facebookvolgers is bizar, daar zouden zeker twee of drie nullen achter kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.