Wijn

Nugan Estate Third Generation Chardonnay 2009

Soms moet je niet moeilijk doen. Je niet in bochten wringen en bij kleine winkeltjes schaarse wijnen van nog kleinere wijnboertjes zoeken, die trossen van bijna uitgestorven druiven met hun blote handen uitknijpen. Nee zeg, waarom zou je als Gall & Gall een puike chardonnay uit Australië verkoopt waar niks, maar dan ook niks mis mee is, voor 4,99.

Smaak

Knap gedaan, van die derde generatie Nugans. De eerste twee deden slechts aan het verbouwen van groenten en fruit, maar de huidige leiding, broer Matthew en zus Tiffany, stortten zich tien jaar geleden in de wijnmakerij. Deze chardonnay is een kloek voorbeeld. Niet té Australisch (van dik hout zaagt men…), maar bijna Europees. Fruitig, exotisch, met een vleug boter en wat munt en spetterend zuivere smaak. Niet zomers vluchtig, maar met intensiteit. Goed bij de vis met kikkererwten en nog veel meer.

Verkrijgbaar

Gall & Gall, 4,99 euro.

Nu verkrijgbaar: mijn nieuwe boek, Italië – Mijn verhalen en recepten. ‘Persoonlijk, goed doorwrocht en aantrekkelijk, wat mij betreft kan het zó verfilmd worden: Onno’s jaar in Italië,’ schrijft Janny van der Heijden. Alleen bij mij verkrijgbaar met handtekening: klik daarvoor hier!

18-21 oktober begeleid ik voor het 3e jaar op rij een fantastisch lang wijn- en truffelweekend in De Marken, Italië, op Ca’Palazzo. Ieder jaar is er een nieuw programma! Klik hier voor info.

Mijn workshop inspiratie en research, 12 november bij mij thuis in Koog aan de Zaan, was rap volgeboekt. Snel een nieuwe datum gezocht: zondag 9 februari 2020. Ga met mij aan de slag om je horizon te verbreden! Er is plek voor maar 7 deelnemers, dus klik snel hier voor informatie.

Op 10 maart 2020 start een nieuwe cursus culinair schrijven/wijnschrijven. Intensieve, persoonlijke begeleiding op je eigen niveau en helemaal op maat, gericht op jouw doelen. Klik hier voor informatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.